Kalevan Kierroksen soutu 24 km 29.6.2024 Jyväskylä

Osakilpailun tiedot:

Kilpailukanslia on Jyväskylä Hotelli Alba.

Matkan pituus 24 km tai 12 km

Kilpailutavat: yksinsoutu, vuorosoutu, parisoutu ja melonta.

Kaksi lähtöä samana päivänä niin, että samaa venettä voi käyttää molemmissa lähdöissä. 12 km matka soudetaan lähdön 2 yhteydessä.

Lähtö 1 klo 10:00 yksiköt, klo 10:10 vuorosoutuveneet sekä parisoutuveneet ja melojat, 24 km

Lähtö 2 klo 14:30 yksiköt, klo 14:40 vuorosoutuveneet sekä parisoutuveneet ja melojat, 24 km ja 12 km

Palkintojenjako kello 13:30.

Kilpailu järjestetään avoimena kilpailuna.

Tulokset
Anna tästä palautetta soudun järjestelyistä

Ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on vielä mahdollista lauantaiaamuna kilpailutoimistossa klo 9:00 asti hintaan:

  • Kiertäjien soutu tai melonta yksiköllä 57 €
  • Kiertäjien vuoro- tai parisoutu 112 €
  • Ulkopuolisten soutu tai melonta yksiköllä 62 €
  • Ulkopuolisten vuoro- tai parisoutu 122 €

Venepörssi

Mikäli sinulla ei ole omaa venettä, niin voit kysellä vuokrattavia veneitä venepörssin kautta. Ja jos voit vuokrata oman veneesi toiseen lähtöön, niin voit jättää ilmoituksen venepörssiin vuokrausmahdollisuudesta. Voit myös hakea soutukaveria venepörssin kautta.

Reitti

Noutopaikat
1. Sataman kärki
2. Hotelli Alba

– Neljä kierrosta (6 km) vastapäivään 24 km matkalla
tai kaksi kierrosta (6 km) 12 km matkalla
– Startista suoraan siltaa kohti – toinen, kolmas ja neljäs kierros suihkulähde rannan puolelta kiertäen.
– Startti Alban edustalta aikataulun mukaisesti – silta lähtölinjana
– Toinen ja kolmas kierros reittikartan mukaisia
– Neljäs kierros 24 km/toinen kierros 12 km matkalla – silta maalilinjana. Ei siis takalenkkiä.

Huomioitavaa!
Kuokkalan sillan alitus mennessä ja palatessa eri aukoista.
Valvontavene pyrkii rajoittamaan huviveneilyä reitillä – silti on syytä
tarkkaavaisuuteen. Kännykkä veneessä on suositeltava varuste.
Lämmittelyalue Alban sillan eteläpäädyssä

Ensimmäinen lähtö on lauantaina 29.6 klo 10:00. Silloin reitille lähtevät yksiköt. Heidän edellään ajaa johtovene. Kaikkien soutuveneiden tulee seurata johtoveneen ajamaa reittiä. Eli kaikki poijut tulee kiertää niin kuin reittikartassa on. Kärkiveneet näkevät reitin johtoveneen mennessä edellä. Kaikki muut seuraavat samaa reittiä. Klo 10:10 lähtevien vuorosoutuveneiden ja parisoutuveneiden eteen ei tule johtovenettä. Reitillä on huolto- ja tarkkailuveneitä, jotka ohjaavat jossain kohdissa oikealle reitille. Mutta soutajien vastuulla on pysyä reitillä. Mikäli oikaisemisia tapahtuu, niin niistä tullaan antamaan mahdollisesti aikasakkoja tuomarineuvoston niin päättäessä.

Toisessa lähdössä klo 14:30 lähtevät reitille yksiköt ja klo 14:40 vuorosotuveneet, parisoutuveneet sekä melojat 24 km ja 12 km matkoille. Myös tässä lähdössä veneiden edessä ajaa johtovene, jota kaikkien veneiden on seurattava. Myös toisessa lähdössä on samat säännöt kuin aamun lähdössä.

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia sijaitsee hotelli Alban päädyssä, Clubi-kabinetissa hotellin terassin vieressä. Kilpailukanslia on avoinna kilpailupäivänä klo 8.00 alkaen kilpailun päättymiseen saakka. Venenumeroiden nouto ja palautus, osallistumismitali sekä kilpailuinfo ja muita ohjeita kilpailukansliasta.

Aluekartta

Veneiden lasku ja säilytys:

Veneiden lasku tapahtuu Mattilanniemen uimarannalta. Ajo uimarannalle tapahtuu hotelli Alban edestä kevyenliikenteen väylää pitkin, seuraa opasteita. Veneitä on mahdollisuus säilyttää hotelli Alban ja Mattilanniemen uimarannan välisellä nurmialueella. Autojen parkkeeraus nurmialueelle on sakon uhalla kielletty. Siirrä auto veneen kuljetuksen jälkeen viralliselle parkkipaikalle. Trailerin/kärryn saa jättää nurmikolle.

Palkitseminen

Ensimmäisen lähdön parhaat palkitaan seuraavissa sarjoissa:

M, N, M50, N50, M60, N60, M70 yksinsoutu
M, N, M50, N50, M60, M70 vuorosoutu
Sekavuorosoutu
Parisoutu.

Iltapäivän lähdöissä palkitaan naisten ja miesten sarjan voittaja yksinsoudusta sekä vuorosoudun ja parisoudun nopein venekunta.

Ensimmäisenä maaliin tuleva saa 1000 pistettä, johon kaikkien muiden vuoro- ja yksinsoutuvenekuntien aikoja verrataan laskentakaavassa kertoimella 3500. Lisäksi vuorosoudun sekasarjan naiselle annetaan 20 min. lisäaika. Melojat ja parisoutajat sekä 12 km matkan soutaneet saavat suorituksestaan vain suorituspisteen ei taulukkopisteitä.

Muut osakilpailun järjestämiseen liittyvät asiat:


AUTOJEN PYSÄKÖINTI

Maksuttomia autopaikkoja on tarjolla HOTELLI ALBAN ASIAKKAILLE hotellin edessä (sininen P-alue ao. kuvassa) sekä MUILLE VIERAILLE Ahlmanin rakennuksen parkkipaikalla (keltainen P-alue ao. kuvassa) virka-ajan ulkopuolella viikonloppuna, pe klo 17 – su autonsa hotellin vastaanotossa rekisteröineille. Kaikki muut alueen parkkipaikat ovat muuttuneet maksullisiksi ja maksetaan eParking-sovelluksella. Lataa eParking-sovellus etukäteen ja lue ohjeet sovelluksen käyttöön Yliopiston verkkosivuilta: Pysäköinti Jyväskylän yliopiston alueella Vieraspysäköinnin hinta on 1,5 €/ tunti + 39 snt aloitusmaksu ja max 10 € vuorokaudessa.

SOUTAJIEN RUOKAILU

Kilpailun osallistumismaksuun sisältyy soutajien ruoka hotelli Alban ravintolassa klo 11:30 – 18 välillä.

Buffetpisteissä on tarjolla:

Kasvissosekeittoa G,M ja krutonkeja
Raejuustoa L
Leipävalikoima ja levitteet (gluteenitonta leipää pyydettäessä)
Juomana vesi & mehu

Lisäksi hotellissa toimii ala carte -ravintola ja tiskiltä saa ostettua koko päivän kahvia, teetä, muita virvokkeita sekä ruokaisia leipiä ja muuta kahvileipää.

Myös hotelli Alban terassilla palvelee baari.

Vesi- ja mehutarjoilu soutajille maksutta ulkona lähtöpaikan vieressä.

WC- JA SAUNATILAT

Kilpailijoiden käytettävissä on hotelli Alban WC-tilat, joista yksi sijaitsee saunatilojen yhteydessä (1. kerros, ulko-ovista vasemmalle) ja toiset ravintolasalin perällä sekä Mattilanniemen uimarannan wc-kopit.

Kilpailukeskuksessa, hotelli Alban 1. kerroksessa on käytettävissä yksi sauna- ja suihkutila, jossa on non stop-sauna vuoroin miehille ja naisille.

Saunavuorot (vain soutajille)
Klo 12-13.15 Miehet
Klo 13.15-14 Naiset
Klo 14-14.45 Miehet
Klo 14.45 -15.30 Naiset
Klo 15.30-16.15 Miehet
Klo 16.15-17 Naiset
Klo 17-18 Miehet

Saunojilla tulee olla omat tai majoitushuoneen pyyhkeet mukana. Saunasta pääsee pulahtamaan uimaan takaterassin kautta Jyväsjärveen. Majoituksen hotelli Albasta 29.-30.6. varanneet voivat peseytyä hotellihuoneessa.

KILPAILUREITTI

Lähtö Ylistönsillan alta hotelli Alban edestä Kuokkalan sillan ali Jyväsjärven päähän, jossa käännös ja takaisin Ylistönsillan ali ja käännös uudelle kierrokselle vastapäivään. Reitillä soudetaan neljä noin kuuden kilometrin kierrosta vastapäivään, 12 km matkalla kaksi kierrosta. Reitin kiertosuunta on sama kuin vuonna 2023. Kiertosuunnalla varmistamme kilpailun yleisöystävällisyyden, kun kilpailijat saapuvat maaliin lähempänä hotelli Albaa ja katsojia, sekä varmistamme ajanoton onnistumisen.

AJANOTTO

Tulossa sähköinen ajanotto, josta tulokset nettiin linkin kautta. Nettilinkki perustetaan kilpailupäivään mennessä.

REITTIVALVONTA

Reittivalvontaa suoritetaan kääntöpaikalla ja tarvittavalta osin muualla reitin varrella.

KILPAILIJOILLE HUOMIOITAVAA

Vesiliikennelain mukaan pieni ja hitaampi väistää suurempaa ja nopeampaa. Kilpailujärjestäjä tiedottaa laivayhtiöitä ja saunalauttayrityksiä kilpailusta mutta kilpailureitillä. Jyväsjärvellä on myös muuta vesiliikennettä erityisesti hyvällä säällä, moottoriveneitä, saunalauttoja, vesijettejä sekä sup-lautailijoita, jotka eivät huomioi puuvenesoutajia. Soutajien omalla vastuulla on huolehtia väistämisestä!

Osakilpailussa noudatetaan Kalevan Kierroksen soudun osakilpailusääntöjä sekä yleisiä soutuliiton kilpailusääntöjä.

Kilpailun järjestäjä vastaa sääntöjen noudattamisesta.

Tapahtumaa ja osallistujia tullaan kuvaamaan tapahtuman aikana. Kuvat julkaistaan järjestäjän nettisivuilla ja/tai somekanavissa (Facebook, Instagram). Kuvia voidaan käyttää myös Kalevan Kierroksen markkinoinnissa. Maksamalla kilpailumaksun, annat kuvaus- ja julkaisuluvat järjestäjälle.

Lähtölistat julkaistaan viimeistään kaksi vuorokautta ennen kilpailua.

MAJOITUS

Hotelli Alban majoitustarjous KK soutajille:

Yhden hengen Economy huone 102 €
Standard kahden hengen huone 132 €
Kolmen hengen huone 150 €
Saunallinen Junior Suite kahdelle 187 €

Varaukset ja tiedustelut: info@hotellialba.fi, tai puhelimitse:
+358 14 636311

Muita majoitusvaihtoehtoja: Visit Jyväskylä Region Majoitus

Puuvenesoudun pitkän matkan SM-kisat Sulkavalla   Sulkavalla on soudettu vuodesta 1968 lähtien. Vain koronavuonna 2020 soutua ei järjestetty. Parhaimmillaan souduissa on ollut yli 10000 soutajaa. Viime vuosina soutajien määrä on ollut vähän alle 2000. Tänä vuonna kisaan osallistui kaikki sarjat mukaan lukien 1700 soutajaa. Sulkava on ollut puuveneiden pitkän matkan SM-kisa pitkän aikaa. Mestaruudet on […]

Kalevan Kierroksen soutu 2024 Kalevan kiertäjät kokoontuivat kolmannen kerran soutamaan Jyväskylään lauantaina 29.6. Kilpailureitti muodostui jo tuttuun tapaan neljästä vastapäivään soudettavasta kuuden kilometrin kierroksesta Jyväsjärvellä Ylistön sillan toimiessa lähtö- ja maaliviivana. Tänä vuonna reitti oli merkattu isoin keltaisin poijun, mikä ilahdutti osallistujia. Soutuun oli ilmoittautunut noin 190 soutajaa. Kiertäjiä oli mukana reilut 160, joista noin […]

  Kalevan Kierroksen soudun 29.6. lähtöluettelo Listalla kaikki Suomisportin kautta ilmoittautuneet. Ottakaa yhteyttä soutuvastaavaan, jos huomaatte listassa korjattavaa. Aamupäivän lähtö Yksiköt 24 km Harjula Terhi NYL Hilander Mirva NYL Karjaluoto Suvi NYL Viinikainen Anne NYL Borgenström Elina N50 Korpijärvi Kirsi N50 Lintukangas Anneli N50 Myllymäki Tuija N50 Pylvänen Katri N50 Rasku Anne N50 Kaipia Riikka […]

Soudun SM-kisat kiertäjille tutussa paikassa   Puuvenesoudun sprinttimatkan ja normaalimatkan SM-kisat soudettiin Jyväskylässä. Järjestäjänä oli Vihtavuoren Pamaus, joka järjesti myös Kalevan Kierroksen soudut. Soutupaikka oli myös kiertäjille tuttu Jyväskylän keskusta ja lähtöpaikka oli hotelli Alban edustalla. Kiertäjät olivat mukana useassa eri sarjassa ja menestystä tuli roppakaupalla.

Soutu mukana SM-viikolla Lahdessa

Soudun järjestelyt sujuivat paremmin kuin viime vuonna Kalevan Kierroksen soutu oli toista kertaa Jyväskylässä. Palautekyselyn perusteella järjestelyt sujuivat hieman paremmin kuin edellisenä vuonna. Palautteen antajien määrä oli pienempi kuin vuonna 2022. Mitä paremmin kaikki sujuu, sitä vähemmän palautetta tulee.

Sulkavan Suursouduista menestystä kiertäjille Viikko Kalevan Kierroksen soudun jälkeen soudettiin Sulkavalla 55. kerran Partalan saarta ympäri. Reilut 2000 soutajaa oli eri sarjoissa mukana kisassa. Kalevan Kiertäjille tuli menestystä monessa sarjassa.

Kalevan Kierroksen soutu 1.7.2023 Jyväskylä

Kalevan Kierroksen soutu 2023   Kalevan Kierroksen soutu järjestettiin toista kertaa Jyväskylässä. Sää ei ollut ihan niin hyvä kuin se oli viime vuonna. Mutta suurimmilta sadekuuroilta sentään vältyttiin ja ensimmäinen lähtö saatiin soutaa poutasäässä. Toisen lähdön aikana satoi hieman, mutta se ei juurikaan haitannut kisaamista. Ilman lämpötila oli melko optimaalinen; perjantain hellelukemista pudotusta oli kymmenen […]

Kalevan Kierroksen soudun lähtöluettelo 26.6 Kalevan Kierroksen soutu 1.7.2023 Aamupäivän lähtö Yksiköt A/P Sportti-ID Nimi Sarja A 22410089 Aavajärvi Heikki Sakari MYL A 60618256 Anttila Markus MYL A 60308577 Hakala Jani MYL A 60088645 Heikkilä Rami MYL A 60216747 Huttunen Matti MYL A 60265497 Huttunen Tomi MYL A 60226012 Hämäläinen Olli MYL A Isoaho Jussi […]

Kalevan Kiertäjät menestyksekkäitä sisäsoudussa   Sisäsoudun SM-kisat järjestettiin Helsingissä urheilutalolla. Matkoina nuorilla oli 500/1000m ja aikuisilla 2000m. Kisat soudettiin Concept2 sisäsoutulaitteilla. Kaikki saman sarjan soutajat soutivat yhtä aikaa. Kilpailun tilanne näkyi kisan aikana kilpailijoiden soutulaitteen näytössä sekä isolla näytöllä, jotta katsojat pystyivät seuraamaan kisaa. Kilpailijat oli jaettu ikäryhmien lisäksi kevyeen ja avoimeen sarjaan. Kevyen sarjan […]

Vuorosoudussa sekaparin naissoutajan aikasakon suhteutus soutumatkaan. Kalevan Kierroksen säännöissä on kohta, jossa määritellään vuorosoudussa sekasarjassa soutavalle naiselle aikasakkoa miesparin johdosta. Kohta on säännöissä näin: Lisäksi vuorosoudun sekasarjan naiselle annetaan 20 min. lisäaika.  Kun soutumatkan pituuden minimimitasta päätettiin tinkiä, niin myös naisparin aikasakon määrää tulisi suhteuttaa soudettuun matkaan. Kalevan Kierroksen hallitus ehdottaa, että naisparille annettava aikasakko […]

Kalevan kiertäjät hyvässä vauhdissa Virroilla   Virroilla käytiin puuvenesoudun pienveneiden sprinttimatkan ja normaalimatkan SM-kisat. Paikka oli monelle Kalevan Kierroksen soudussa mukana oleille tuttu laivaranta Virtojen keskustassa. Lauantaina matkana oli 1km. Keli oli soutajia hyvin suosiva; lämpöä oli parhaimmillaan lähellä hellelukemia ja tuuli oli hyvin heikkoa koko päivän ajan. Soutuihin oli ilmoittautunut lähes 200 venekuntaa.

Jyväskylän soutujen palaute Kalevan Kierroksen soutu oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Jyväskylässä. Soudun järjestäjänä toimi Vihtavuoren Pamauksen soutujaosto. Vaikka Vihtavuoden Pamaus on järjestänyt ennenkin suuria soututapahtumia, niin näin suurta pienvenesoutua ei Jyväsjärvellä oltu järjestetty. Soudun jälkeen avattuun palautekyselyyn vastasi 50 soutajaa. Palautteen perusteella on muutamia asioita, joita pitää parantaa seuraavia vuosia ajatellen.

Kiertäjille useita mitaleita Pirkasta Tampereella soudettiin perinteinen Pirkan soutu jo 44. kerran. Soutureitti Pyhäjärvellä pienveneillä on 24 km, joten matka on suurin piirtein sama kuin tänä vuonna Kalevan Kierroksen soudussa. Noin 5 m/s puhaltanut luoteistuuli hieman hidasti soutukeliä. Vaikka kovin suurta lainetta järven selälle ei tullut, niin aivan paras mahdollinen keli hyvien aikojen tekemiseen ei […]

Kalevan Kierroksen soutu Jyväskylä 2.7.2022 Ari Ilola ja Juha Rauhansalon kuvaamat kuvat löytyvät täältä: Antti Järvenpään kuvia: Soudusta annettiin 50 palautetta; palautteen yhteenvedon voit lukea täältä:

Kiertäjät menestyksekkäitä Sulkavalla Sulkavalla soudettiin 54. kerran viikonlopun aikana. Perinteisesti Kalevan Kiertäjiä on ollut mukana Suursouduissa monessa sarjassa. Kirkkoveneissä oli monessa veneessä mukana tämän vuoden kiertäjiä. Myös pienvenesarjoihin oli ilmoittautunut monta kiertäjää. Keli oli suotuisa, sillä lämpöä oli huomattavasti vähemmän kuin Jyväskylässä ja tuuli oli melko kevyt koko soudun ajan. Ajat olivat tänä vuonna parempia […]

Järvenpää Kierroksen kärkeen soudun jälkeen

Kalevan Kierroksen soudun tulokset Vuorosoutajille  soutumatkan ollessa alle 25 km aikasakko on 10min.

Kalevan Kierroksen soutu 1.7.2023 Jyväskylä Kalevan Kierroksen soutu järjestetään toista kertaa aivan kaupungin keskustassa. Tämä mahdollistaa entistä paremman Kierroksen tunnetuksi tekemisen.

Ennakkoon ilmoittautuneiden lähtölista:

Kalevan Kierroksen soutu Jyväskylässä 2.7.2022 Osakilpailun tiedot: Kilpailukanslia on Jyväskylä Hotelli Alba. Matkan pituus 26 km. Kilpailutavat: yksinsoutu, vuorosoutu, parisoutu ja melonta. Kaksi lähtöä samana päivänä niin, että samaa venettä voi käyttää molemmissa lähdöissä. Lähtö 1 klo 10:00 yksiköt, klo 10:12 vuorosoutuveneet sekä melojat ja klo 10.18 parisoutuveneet Lähtö 2 klo 14:30 yksiköt, klo 14:42 vuorosoutuveneet, melojat ja parisoutuveneet yhtä aikaa. Kilpailu järjestetään avoimena kilpailuna.

Venepörssi on avattu Tänä vuonna soutu on ensimmäistä kertaa Jyväskylässä aivan kaupungin keskustassa. Matkan pituus 24 km.

Kalevan Kierroksen soudun palaute Soudun palautekyselyyn tuli vain 24 vastausta. Palautteen antajista noin puolet oli yksinsoutajia. Osa syy vähäiseen palautteeseen oli se, että Kiertäjässä ei ollut linkkiä palautelomakkeeseen. Tosin mitä paremmin järjestelyt sujuvat, sitä vähemmän palautelomaketta yleensä täytettään.

Kiertäjät menestyksekkäitä Pirkan Soudussa Tampereella soudettiin 43. Pirkan Soutu. Samalla miteltiin puuveneiden keskimatkan SM-mitaleista. Pyhäjärvelle oli ilmoittautunut tänä vuonna huomattavasti vähemmän veneitä viime vuosiin nähden. Kalevan Kierroksen soutu ja Sulkavan soutu jo näyttivät, että tänä vuonna soutajien määrä on pudonnut aikaisemmista vuosista. Koronan vuoksi osallistujamäärät ovat olleet huolestuttavan pieniä erityisesti vuorosoudun osalta. Toivottavasti jatkossa tilanne […]

Kalevan Kierroksen 2021 soutu Virroilla   Vuoden 2021 Kalevan Kierros alkoi poikkeuksellisesti soudulla. Koronan vuoksi tämän vuoden aikaisemmat osakilpailut on peruttu tai siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Epätietoisuus lajien järjestämisestä aiheutti jonkin verran pudotusta Kierrokselle ilmoittautuneiden määrässä. Tämä heijastui myös soutajien lukumäärään. Virroilla Kierroksen avanneeseen soutuun osallistui yli 170 soutajaa. Matkana soutajilla oli 30,5 km. Tuuli ei […]

Virroilla 3.7.2021 soudettavaan Kalevan Kierroksen soutuun on ilmoittautunut tähän mennessä hieman vajaa 200 soutajaa. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista torstai-iltaan saakka. Tarkista listasta, ovatko tietosi oikein. Virheellisten tietojen ja mahdollisten muiden muutosten osalta kannattaa olla yhteydessä soutuvastaavaan (ari.ilola(ät)suomi24.fi). Aamun yksinsoutajat: Lähtö KK-numero Sukunimi Etunimi Sarja A 3300184 Heikkilä Rami MYL A 3300775 Huttunen Matti MYL A 3300717 […]

2021 Kalevan Kierroksen soudun ilmoittautuminen   Tämän vuoden soudun ilmoittautuminen on avattu 1.6.2021. Soutuhan on vielä tänä vuonna Virroilla 3.7.2021. Matkan pituus vajaa 31 km. Kilpailutavat: yksinsoutu, vuorosoutu, parisoutu ja melonta. Kaksi lähtöä samana päivänä niin, että samaa venettä voi käyttää molemmissa lähdöissä. Lähtö 1 klo 9:00 yksiköt, klo 9:14 vuorosoutuveneet sekä melojat ja klo 9.20 parisoutuveneet Lähtö 2 klo 13:30 yksiköt, klo 13:44 vuorosoutuveneet, melojat ja parisoutuveneet yhtä aikaa. Kilpailu […]

Kalevan kierroksen soutuun on reilu kuukausi. On aika ryhtyä miettimään, miten tämän vuoden ensimmäisen lajin suorittaa. Jos on jo oma yksikkö tai vuorosoutuvene soutukaverilla, niin silloin ei ole mitään hätää. Mutta jos olet vielä venettä vailla tai sinulta puuttuu soutukaveri, niin silloin voit hyödyntää venepörssiä. Nyt on avattu tämän vuoden venepörssi. Siellä voit ilmoittaa halukkuutesi […]

SM-ergomaratonilla kovia tuloksia Pandemiatilanteen vuoksi sisäsoudun maratonmatkat järjestettiin virtuaalisena niin, että jokainen osallistuja sai soutaa oman suorituksensa valitsemassaan paikassa kotona tai lähisalilla huomioiden kuitenkin Valtioneuvoston määräykset ja ohjeistukset kokoontumisesta. Kisasuoritus piti tehdä 24.4 Concept 2 soutulaitteella. Maratonmatkojen pituudet vaihtelivat eri sarjoissa; naisissa, nuorissa ja vanhemmissa ikäryhmissä soudettiin lyhyempää matkaa, kun taas suuressa osin miesten sarjoissa […]

Kiertäjille mitaleja soudun SM-kisoista Tampereelta Tämän vuoden puuvenesoudun sprintti- ja normaalimatkan SM-kisat käytiin Tampereella Kaukajärven soutustadionilla. Mukaan oli ilmoittautunut monta Kalevan Kiertäjää. Vaikka Kierroksen soudusta on jo kulunut aikaa, niin osa kiertäjistä oli saanut pidettyä soutukunnon kohdillaan. Tästä osoituksena oli monta mitalisijaa lauantain ja sunnuntain souduissa. Lauantaina oli matkana 1 km sprintti. Soutustadionilla oli kuusi […]

Soudun jälkeen oli mahdollisuus antaa palautetta soudun järjestelyiden onnistumisesta. Palautelomakkeen täytti 46 osallistujaa. Eli vastausprosentti oli hieman vajaa 20. Palautteen antajista noin puolet osallistui aamun yksinsoutuun. Tämän vuoksi ongelmakohdat painottuivat erityisesti suunistukseen. Viime vuoden vastaavassa kyselyssä suurimmaksi epäkohdaksi mainittu kääntöpaikan kohtaava liikenne ei reittimuutoksen ansiosta noussut tänä vuonna ongelmaksi. Sen sijaan reittimerkinnät tai niiden puuttuminen […]

Pirkan Soutu päästiin soutamaan koronatilanteesta huolimatta elokuun ensimmäisenä päivänä. Tosin kirkkovenesarjat oli siirretty eri päivälle kuin pienvenesarjat. Samassa yhteydessä käytiin puuveneiden ja coastalveneiden keskimatkan SM-kisat. Kalevan Kiertäjät olivat mukana Tampereella souduissa useamman soutajan voimin. Menestystä tuli monessa sarjassa. Yksinsoudussa miesten 40-vuotiaiden sarjassa Kierroksella kolmanneksi soutanutt Antero Tuononen jatkoi hienoja soutuja tullen SM-kisassa toiseksi ajalla 2.09.39. […]

Kalevan kierroksen soutu Virroilla   Kalevan Kierroksen soutu oli poikkeuksellisesti vasta tämän vuoden toinen laji. Normaalisti soutamaan on päästy kolmen muun lajin jälkeen. Koronavirus aiheutti kuitenkin sellaisen tilanteen, että luistelun jälkeen hiihto jouduttiin maaliskuussa peruuttamaan kokonaan ja toukokuuksi aiottu suunnistus on jouduttu siirtämään myöhemmin syksyllä pidettäväksi. Virrat toimi kisapaikkana toista kertaa. Viime vuonna soudettuun reittiin […]

Kalevan Kierroksen soudun kuvat Kuvia Kalevan Kierroksen soudusta Virroilta löytyy Kalevan Kierroksen facebook-sivuilta: Samat kuvat löytyvät korkealaatuisempina Drivestä. Kuvia saa käyttää vapaasti somessa ja Kalevan Kierroksen markkinoinnissa.    

Turvallisuusohjeita soutua varten     Kalevan Kierroksen säännöissä ei ole tarkkoja ohjeita vesillä liikkumisen turvallisuuteen. Viime vuoden osakilapilulajeissa tapahtuneista tilanteista johtuen on syytä tarkentaa ohjeistusta myös soudun osalta. Veneen ja soutajan turvavarusteet Pelastusliivit Vesillä vähän liikkuneiden ja heikon uimataidon omaavien soutajien on syytä ottaa mukaan pelastusliivit. Pelastusliivien käyttö soutaessa on hieman hankalaa, mutta rauhallisessa soutamisessa […]

Viime hetken vinkit vuorosoutuun Vuorosoudussa soutaja määrää tahdin millä soudetaan. Meloja meloo aivan samassa tahdissa kuin soutajakin. Eli kun airot osuvat veteen, niin samaan aikaan myös mela uppoaa veteen. Ja molemmilla vedon pituus on sama. Useimmilla soutajilla toinen käsi on selvästi helpommin päällimmäisenä. Ja kun airot menevät jonkin verran ristiin, niin päällimmäisen käden airo menee […]

Kalevan Kierroksen soutu ilmoittautuneet   Mukaan ovat ilmoittautuneet seuraavassa listassa olevat soutajat. Tarkistakaa, onko ilmoittautumisenne mennyt oikein; onko sarja oikein ja oletteko oikeassa lähtöryhmässä. Korjauspyynnöt soutuvastaavalle (ari.ilola@suomi24.fi  040 5956644) Aamupäivän lähdöt: Yksinsoutu (klo 9.00)   Sukunimi Etunimi Sarja Aavajärvi Heikki Sakari MYL Amper Nils-Robert MYL Heikkilä Rami MYL Huttunen Matti MYL Huttunen Tomi MYL Karjaluoto […]

Soutureitti muuttuu hieman viime vuodesta Viime vuoden soudun palautteessa yksi kritiikin kohteista oli vastakkain tulevat soutureitit kääntöpaikan läheisyydessä. Asiaan luvattiin parannusta tämän vuoden soudun osalta. Soutureittiä on nyt muutettu hieman ennen puoltamatkaa. Alussa noin 11 km on samaa reittiä kuin aikaisemminkin. Eli alku tullaan laivareittiä pitkin aina Leppisaaren itäpuolelle. Siitä menomatkalla eteläänpäin soudettaessa kierretään Haukkasaari […]

Lohjan Seudun Soutajien venevajalla  Lohjan Hiidensalmen sillan kupeessa järjestetään Kalevan Kierroksen ja Lohjan Seudun Soutajien LoSS yhteistyössä soututekniikkailta. Klo 18.00 alkaen soudun lyhyt teoria ja LoSSin toiminnan esittely. Klo 18.15/18.30 alkaen yksilöllistä soututekniikkaopastusta veneessä (yksikkö, vuorosoutu, parisoutu). Ota mukaan soutuun soveltuvat välineet. Soututekniikan opastajina toimivat mm. Lars Svenksberg ja Jouni Nurminen.

Kalevan Kierroksen 2020 soudun järjestelyt koronatilanteessa (tilanne 12.6) Kalevan Kierroksen soutu järjestetään Virroilla 18.7.2020. Soudussa matkana on 30 km ja se on mahdollista suorittaa pienveneillä tai kanooteilla. Tapahtumassa on kaksi porrastettua lähtöä. Aamupäivällä ja iltapäivällä suoritettavissa lähdöissä on sama soutumatka ja -reitti. Reitti suuntautuu Virtojen keskustassa olevalta venerannalta etelään 15 km ja lähes samaa reittiä […]

Kalevan Kierros ja Forssan Salama järjestävät Forssassa 16.6 klo 16-19 tapahtuman, jossa voit tulla kokeilemaan soutamista yksiköllä tai vuorosoutuveneellä:

Kalevan kierroksen soutuun on reilu kuukausi. Ilmoittautuminen avataan piakkoin. Ohjeita soudun järjestelyistä koronatilanteen vuoksi julkaistaan ilmoittautumisen avaamisen yhteydessä. Nyt on avattu tämän vuoden venepörssi. Siellä voit ilmoittaa halukkuutesi vuokrata yksikköä tai vuorosoutuvenettä aamu- tai iltapäivän lähtöön. Voit myös hakea soutukaveria. Samoin voit ilmoittaa, jos sinulla on mahdollisuus vuokrata oma veneesi toiseen tai jopa molempiin lähtöihin. […]

Kalevan Kierroksen soutu on 18.7.2020 Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Kalevan Kierroksen hallitus on päättänyt siirtää soutua kolmella viikolla eteenpäin. Uusi päivämäärä soudulle on 18.7.2020. Soutupaikka pysyy samana. Mikäli valtioneuvoston ohjeistukset sallivat, soutu järjestetään normaaliin tapaan yksipäiväisenä tapahtumana, jossa on aamu- ja iltapäivälähdöt. Ilmoittautuminen avataan kesäkuun aikana. Ikäryhmien 70+ osalta odotellaan uusia ohjeita. Ohjeita erikoisjärjestelyistä tullaan julkaisemaan […]

Kalevan Kiertäjät menestyksekkäitä sprinttisouduissa   Samaan aikaan, kun kiertäjät starttasivat omaan pyöräilyosuuteensa Lemillä, käynnistyi Virroilla puuveneiden sprinttisoudun SM-kisat. Lauantaina oli matkana 1 km. Koska pyöräily oli samaan aikaan, niin lauantain lähdössä ei kiertäjiä juurikaan ollut. Viilan Virin joukkueen pyöräilytulosta tosin saattoi heikentää se, että Marko Leppämäki souti lauantaina yksiköllä kakkoseksi ja parisoudussa ykköseksi. Leppämäen pyöräkunto […]

Soudun keskimatkalta kieräjille useita SM-mitaleita Puuvenesoudun keskimatkan SM-kisa käytiin Pirkan soudun yhteydessä Tampereella. Olosuhteet olivat helteiset, joten ihan ennätysaikoja ei ollut luvassa. Yön tyynen kelin jälkeen aamulla virisi hieman tuulta, joten soutukeli oli inhimillinen. Totuttuun tapaan kiertäjät olivat useassa sarjassa aivan kärjen tuntumassa. Muutamassa sarjassa Kalevan Kierroksen kiertäjille meni jopa kaksoisvoitto. Kisan nopeimman ajan soutivat […]

Soudun palaute Soudun jälkeen avattuun palautekyselyyn tuli 39 vastausta. Soutajia oli noin 250, joten vastausprosentti on noin 15 %. Suurin osa vastaajista oli ollut tyytyväisiä kokonaisuudessaan soudun järjestelyihin ja reittiin. Suurin osa piti reittiä hienona. Erityisesti kapea reitti sai suitsutusta sen suojaisuuden vuoksi. Kovallakaan tuulella reitille ei noussut isoa aallokkoa. Osa piti veneiden laskupaikkaa toimivana. […]

Virrat oli ensimmäistä kertaa Kalevan Kierroksen soudun soutupaikkana. Miten soudun järjestelyt sujuivat Virtain Urheilijoilta ja Kalevan Kierroksen soutuvastaavalta? Anna palautetta, niin saamme ensi vuonna vielä paremmin järjestetyn soutukisan aikaiseksi.

Kalevan Kierroksen 2019 soutu Virrat   2019 Kalevan Kierroksen soutu järjestettiin ensimmäistä kertaa Virroilla. 30 kilometrin soutuun oli ilmoittautunut yli 250 soutajaa. Heistä kolmasosa oli liikkeellä yksiköllä ja loput vuorosoutuveneellä. Tuulisessa säässä soudettiin reitti yhtenä 30 kilometrin kierroksena. Vaikka tuuli oli kova, niin tuulen suunta oli sellainen, että kovin suurta aallokkoa ei reitille päässyt muodostumaan. […]

Kuvaaja: Jupe Nurmela Kuvia saa vapaasti käyttää omiin tarkoituksiin. Kuvaajan nimi tulee mainita, jos kuvia julkaistaan lehdissä tai laajasti esim. somessa (blogi tmv.) Suoralinkki kuviin

Soudun lähtölista löytyy alapuolelta. Tarkistakaa ovatko tiedot oikein. Mikäli on korjattavaa, niin ota yhteyttä soutuvastaavaan: ari.ilola(at)suomi24.fi   Kalevan kierroksen soutu29.6.2019 Virroilla M M50 M60 M70 N N50 M-V M50-V M60-V M70-V N-V N50-V MN-V PARISOUTU M yksinsoutu 1 09.00 3301167 Jukka Haikonen 2 09.00 3301275 Jani Hakala 3 09.00 3300068 Sami-Jukka Hämäläinen 4 09.00 3301327 Lassi Jaatinen 5 09.00 3300111 Sami Kauppinen 6 09.00 3300010 Saku Kirves 7 […]

Kalevan Kierroksen soutu 29.6.2019 Virrat Joitain tärkeitä asioita, joita on hyvä selventää ennen soutua ja sen aikana: Kisakanslia on auki perjantaina illalla klo 19-21 jäähallilla osoitteessa Urheilukuja 2. Lauantaina se aukeaa klo 7. Samassa paikassa on peseytymistilat ja ruokailu. Myös veneiden säilytys yön yli onnistuu jäähallilla. Reittikartta on nähtävissä jäähallilla. Jokainen vene saa myös reittikartan, […]

  Vielä muutama päivä aikaa jälki-ilmoittautumiseen. Tässä tähän mennessä ilmoittautuneet. Tarkista omat tietosi. Mikäli tiedoissa on virheitä (väärä lähtö, sarja, soutukaveri tms.) niin ota yhteyttä soutuvastaavaan ari.ilola(at)suomi24.fi, niin korjataan tiedot oikein. Yksinsoutu aamun lähtö klo 9:00 1 A Haikonen Jukka M 2 A Hakala Jani M 3 A Hämäläinen Sami-Jukka M 4 A Jaatinen Lassi […]

Soudun jälki-ilmoittautuminen Kierroksen soudun jälki-ilmoittautuminen on avattu. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 27.6 klo 23:59 asti. Tänä vuonna vaihtoehtoja soudun suorittamiseen on lisätty, sillä myös parisoudulla on mahdollista suorittaa soutu. Tosin parisoudusta saa vain suorituspisteen melonnan tapaan. Taulukkopisteitä haluavat soutavat sen sijaan yksikkö- tai vuorosoutuveneellä. Yksinsoudun ilmoittautuminen on yksinkertaista. Pitää vain tietää kummassa lähdössä (9.00 vai 13.30) […]

Ulkopuolisten jälki-ilmoittautuminen   Kalevan Kierroksen soudun jälki-ilmoittautuminen on avattu. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 27.6 klo 23:59 asti. Ulkopuolisten soutajien hinta soutuun on 55 €/hlö. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportin kautta. Yksinsoudun ilmoittautuminen on yksinkertaista. Pitää vain tietää kummassa lähdössä (9.00 vai 13.30) haluaa soutaa. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä:   Vuorosoudussa yhtä venettä kohden vain yksi ilmoittautuminen. Eli toinen […]

Soudun tekniikkavideo Kaikkien vähemmän soutaneiden kannattaa tutustua vielä ennen Virtojen soutua tähän soututekniikan opetusvideoon. Täydellinen tekniikka vaatisi monta soutuharjoitustakertaa, mutta muutamien perusasioiden sisäistäminen ei vaadi kuin tämän Heikki Joskittin tekemän reilun 10 min videon katsomisen.  

Kalevan Kierroksen soudun majoitus Virroilla Kalevan Kierroksen soutu järjestetään toista kertaa Virroilla. Aamupäivän lähtöön kauempaa tulevat kiertäjät joutuvat melko todennäköisesti yöpymään lähempänä soutupaikkaa. Iltapäivän lähtöön saapuvien osalta majoituksen varaaminen Virroilta ei ole niin välttämätöntä. Majoitusta löytyy monen tasoista aivan soudun lähtöalueen läheisyydestä. Lähin majoitusvaihtoehto on kesähotelli Domus, josta soutupaikalle on vain 500m matka. Huoneistohotelli  koostuu […]

Kalevan Kiertäjät mukana Suurlohjan souduissa Nykyiset ja entiset kiertäjät olivat mukana sankoin joukoin Suurlohjan souduissa. Kovan aallokon vuoksi pienveneiden reittiä jouduttiin hieman muuttamaan suojaisemmalle alueelle. Matka lyheni hieman, mutta soutu voitiin tehdä turvallisesti ja hyvässä kelissä noin 19 km uudistetulla reitillä. Jokimaisella reitillä tuuli eivätkä varsinkaan laineet päässeet häiritsemään soutamista. Parisoudussa käytiin todella tiukka kamppailu […]

Ulkopuolisten ilmoittautuminen Kalevan Kierroksen soutuun.   Kalevan Kierroksen soudun ilmoittautuminen on avattu. Ulkopuolisten soutajien hinta soutuun on 45 €/hlö. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportin kautta. Yksinsoudun ilmoittautuminen on yksinkertaista. Pitää vain tietää kummassa lähdössä (9.00 vai 13.30) haluaa soutaa. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä:     Vuorosoudussa yhtä venettä kohden vain yksi ilmoittautuminen. Eli toinen vuorosoutajista ilmoittaa molemmat […]

Kalevan Kierroksen soudun ilmoittautuminen Kierroksen soudun ilmoittautuminen on avattu. Tänä vuonna vaihtoehtoja soudun suorittamiseen on lisätty, sillä myös parisoudulla on mahdollista suorittaa soutu. Tosin parisoudusta saa vain suorituspisteen melonnan tapaan. Taulukkopisteitä haluavat soutavat sen sijaan yksikkö- tai vuorosoutuveneellä. Yksinsoudun ilmoittautuminen on yksinkertaista. Pitää vain tietää kummassa lähdössä (9.00 vai 13.30) haluaa soutaa. Yksinsoutu maksaa ennakkoilmoittautuneille […]