Kalevan kiertäjät Pirkan soudussa

Kiertäjät menestyksekkäitä Pirkan Soudussa

Tampereella soudettiin 43. Pirkan Soutu. Samalla miteltiin puuveneiden keskimatkan SM-mitaleista. Pyhäjärvelle oli ilmoittautunut tänä vuonna huomattavasti vähemmän veneitä viime vuosiin nähden. Kalevan Kierroksen soutu ja Sulkavan soutu jo näyttivät, että tänä vuonna soutajien määrä on pudonnut aikaisemmista vuosista. Koronan vuoksi osallistujamäärät ovat olleet huolestuttavan pieniä erityisesti vuorosoudun osalta. Toivottavasti jatkossa tilanne parantuu.

Matkana Pirkan Soudussa oli kaksi 12 km kierrosta Pyhäjärvellä. Lämpötila oli aamulla vajaa 15 astetta ja länsituuli puhalsi noin 3 m/s nopeudella lähdössä. Päivän aikana tuuli nousi toisen kierroksen aikana reilusti kovemmaksi, mutta kovin suurta lainetta ei siitä huolimatta reitille noussut. Tosin Virtain soutuun nähden laineissa surfaaminen oli huomattavasti yleisempää varsinkin toisella kierroksella maalia kohden soudettaessa.

Naisten yksinsoudussa Kirsi Korpijärvi voitti 40-vuotiaiden sarjan kultaa.

Korpijärvi maalissa 24 km soudun jälkeen.

Miesten 70-vuotiaiden sarjassa Lars Svenskberg oli toiseksi nopein voittaen SM-hopeaa.

Lars on juuri ylittänyt maaliviivan.

Koska vuorosoudussa oli hyvin vähän veneitä mukana, niin kiertäjät veivät viisi sarjavoittoa. Nopein vuorosoutuvene oli Henry ja Otto Viholaisen vene. Viholaiset voittivat yleisen sarjan vuorosoudun ajalla 2.19.17.

Henry ja Otto Viholainen olivat ensimmäistä kertaa mukana Pirkan Soudussa ja heti tuloksena nopein vuorosoutuvene. Otto on vasta 14-vuotias, joten taisi voittajan ikä olla kaikkien aikojen ennätys yleisessä sarjassa.

Miesten 50-vuotiaiden sarjan voitto meni Ari Ilolalle ja Jouko Peipiselle pari minuuttia Viholaisia heikommalla ajalla.

Vaikka Kalevan Kierroksella Ilola ja Peipinen olivat vasta toisena 50-vuotiaiden sarjassa, niin Pirkassa tuloksena oli voitto.

60-vuotaiden vuorosoutajien sarjassa kultaa soutivat Aimo Väisänen ja Leino Nisula.

Selkäsaari kierretty kahteen kertaan Pyhäjärvellä Aimolla ja Leinolla.

Naisten vuorosoudussa yleisen sarjan voiton otti pari Ulla Yrjölä ja Niina Virtanen.

Naisten yleisen sarjan voitto Ullalle ja Niinalle.

Vuorosoudussa sekasarjan yleisen sarjan ykkösiä olivat  Tuija Kilpeläinen ja Aki Syrjälä.

SM-kisojen ulkopuolella soudetussa kuntosoutulähdössä Jouni Nurminen oli nopein yksikkö.