Paikka: Jääurheilukeskus, Seinäjoki

Matka: 30km (75 kierrosta) tai 10 km (25 kierrosta – vain suorituspiste!)

Rata: 400m tekojäärata

Järjestäjä: Seinäjoen Urheilijat ry

Yhteystiedot: Luisteluvastaava Kalevan kierros, Ari Hiltunen, arihiltunen1970(ät)gmail.com 0400- 853 223

Kisakanslia

Kisatoimisto sijaitsee jääurheilukeskuksen aulassa ja se on avoinna perjantaina 26.1. klo 18:00-20:00
sekä lauantaina 27.1. klo 7:00 – kilpailun loppuun.

Osanottomaksu

Ennakkoilmoittautuneiden osanottomaksu on Kalevan Kiertäjille 42 € ja Kierroksen ulkopuolisille 52 €. Jälki-ilmoittautuneiden osanottomaksu on Kalevan Kiertäjille 52 € ja Kierroksen ulkopuolisille 62 €. Kilpailukeskuksessa jälki-ilmoittautuneiden osanottomaksu on kaikille 65 €. Lämmin ateria, leivät, vesi ja urheilujuoma, peseytymismahdollisuus ja muistoesine, josta ilmenee osanottovuosi, sisältyvät osanottomaksuun.

Ilmoittautuminen

Kalevan Kierroksen luistelun ennakkoilmoittautuminen on mahdollista 21.1.2024 klo 23.59 asti. 10 km luistelu (25 kierrosta) on mahdollista kalevankiertäjille, jotka eivät syyn tai toisen vuoksi pysty osallistumaan 30 km luisteluun. 10 km:n luistelusta saa suorituspisteen – ei kilpailupisteitä.

Maksupalautukset

Ilmoittautuneen sairastuessa tai muutoin estyessä osallistumasta, palautetaan osallistumismaksusta lääkärintodistusta vastaan 50% maksetusta summasta, ellei osallistuja halua siirtää osallistumista johonkin saman vuoden tapahtumaan.

Kierrosten laskenta

Luistelussa osallistujalla tulee olla oma kierroslaskija. Järjestäjiltä voi varata kierroslaskijan Suomisportissa ilmoittautumisen yhteydessä.

Kierroslaskenta seuran puolesta varataan niille luistelijoille, jotka ovat maksaneet sen
ilmoittautumisen yhteydessä. Vaikka kierroslaskijat tietävät hakea sinut kilpailunumeron perusteella,
huolehdi myös itse, että laskijasi löytää sinut. Käy kierroslaskijasi kanssa tarvittavat asiat läpi ennen
kilpailua, tarkista tulokset kilpailun jälkeen ja allekirjoita kierroslaskentataulu.

Eräjako ja eräjaon perusteet 2024

Lähtölistat julkaistaan maanantaina 22.1.2024 Kalevan Kierroksen sivuilla ja www.su-luistelu.fi sivuilla. Eräjaon perusteena ovat vuosien 2021-2023 KK:n luistelun tulokset. Rataluistelussa parhaat luistelijat jaetaan kahteen yhtä suureen erään.  Muut luistelijat jaetaan tasaisesti eriin 1 ja 4-5. Erän muutostoiveet olemalla yhteydessä luisteluvastaavaan 23-25.1.2024 välisenä aikana. Sen jälkeen muutokset ainoastaan kisakansliaan Seinäjoella. Sijoitetusta erästä voi vaihtaa vain sijoittamattomaan erään.

Kilpailun viimeinen erä on ns. ”nautiskelijoiden erä”. Erässä ei ole kirimaaleja eikä
erävoittajalle jaeta palkintoa. Tähän erään ilmoittautuvat 30 km luistelijat, jotka luistelevat yli 1h 20min ja 10 km luistelijat, jotka saavat suorituspisteen – ei kilpailupisteitä.

Erät ja alkamisajat

erä 1. klo 8.00

erä 2. klo 10.30 sijoitettu erä

erä 3. klo 12.30 sijoitettu erä

erä 4. klo 14.30

erä 5. klo 16.30 ”nautiskelijat”

Kilpailussa on jokaisessa erässä, lukuun ottamatta nautiskelijoiden erää, kirimaalit
10km ja 20km kohdalla joissa jaetaan bonus sekunteja 30sek 20sek ja 10sek.
Kirikierros ilmoitetaan kellolla ja tulospalvelu kirjaa kirisijoitukset.

Yleistä, kilpailuohjeita

Luisteluerittäin nollakierroksen jälkeen lentävä yhteislähtö. Kalevan Kierroksen luistelussa on käytössä kirimaalit 10 km ja 20 km kohdalla, joista jaetaan hyvityssekunteja 30-20-10s kolmelle ensimmäiselle. Kirimaaleista ei kisata nautiskelijoiden erässä, erä 5. klo 16.30. Erävoittajat palkitaan välittömästi maaliintulon jälkeen. Kilpailussa noudatetaan Suomen Luisteluliiton maratonluistelun sääntöjä.  Rataluistelussa ohitukset tapahtuvat sääntöjen mukaan ulkokautta! Järjestäjät suosittelevat pitkäteräisten luistimien käyttöä. Kypärän käyttö on pakollista. Mahdolliset protestit tulee jättää 30 min kuluessa luistelijan maaliintulosta. Kilpailun jury käsittelee protestit. Protestimaksu on 50 euron ja se palautetaan, jos protesti hyväksytään

Epäviralliset tulokset päivittyvät jääurheilukeskuksen ilmoitustaululle kilpailupäivänä.

Osallistumismitalin ja ruokalipun saat palautettuasi kilpailunumerosi kisatoimistoon.

Ruokalipulla (on kilpailukuoressa) osallistujat saavat keittolounaan kilpailupaikalla. Ruokalippuja on
myynnissä myös huoltojoukoille hintaan 10 eur (sisältää keittolounaan + kahvin). Ruokailu
järjestetään alkaen klo 10 jääurheilukeskuksen alakerrassa.

Luistimien teroitus

Teroituspalvelut tarjotaan jääurheilukeskuksen aulassa alkaen perjantaina 27.1. klo 18:00 ja
lauantaina 28.1. klo 7:00. Teroituksen hinta on 15 eur. Hoida luistimesi kuntoon hyvissä ajoin ennen
kilpailun alkua, sillä teroittajien määrä on rajallinen kilpailupäivänä.

Finland Ice Marathonilla jaettiin SM-mitaleita

Kuopiossa luisteltiin Finland Ice Marathon 40. kerran. Tänä vuonna talvi on ollut pitkä, mutta lumisateet ovat vaikeuttaneet paljon jääradan tekoa. Kallaveden jäälle oli saatu 7,5 km rata tehtyä. Vielä kisaviikon alussa rata oli todella hyvässä kunnossa.

Kilpailuun lähti 470 osallistujaa 15 eri maasta. Kisa-aamun ensimmäisen startin kohdalla (100 km, klo 08:00 jäätilanne oli hyvä, ottaen huomioon lämmin sää ja tuuli. Tuuli (6-4 m/s) auttoi hieman radan jäätymistä. Jäälle oli nousut myös paikoittain vettä, johtuen lumimassasta, joka on kertynyt talven aikana. Päivän aikana olosuhteet kuitenkin heikkenivät todella paljon. Iltapäivästä rata pehmeni niin paljon, että keskeyttämisiä tuli todella paljon.

Kalevan Kierroksen luistelijat olivat mukana monella matkalla. 100 km matkalla Ossi Sippu oli jälleen kerran koko kisan nopein. Rankoista olosuhteista kertoo se, että Sipun viime vuoden voittoaika oli tunnin ja vartin kovempi kuin tämän vuoden aika. Ari Ilola oli kisan toiseksi nopein voittaen samalla 50-vuotiaiden SM-kultaa. Jouni Nurminen vei saman sarjan SM-hopeaa. Tero Haiko oli 100 km kaikista luistelijoista neljäs.

50 km kärkiluistelijoina Kirsi Korpijärvi, Matti Huttunen ja Jarkko Koponen.

50 km matkalla Kirsi Korpijärvi oli kaikista luistelijoista nopein. Samalla Korpijärvi vei 50-vuotiaiden naisten Suomen Mestaruuden.

Kirsi Korpijärvi oli 50 km luistelun nopein.

Naisten yleisen sarjan voittoon luisteli Mirva Hilander. SM-prossi meni Terhi Harjulalle. 50-vuotiaiden miesten Suomen Mestaruuteen luisteli Olli-Pekka Pohjola. Miesten yleisen sarjan SM-hopean nappasi Matti Huttunen.

Olli-Pekka Pohjola vei 50-vuotiaiden miesten suomen mestaruuden 5o km matkalla.

Katso Tero Haikon luisteluvideo tästä:

Hannu Manninen KK-luistelun nopein

Kalevan Kierros 2024 käynnistyi luistelulla Seinäjoella. Matkana oli 30 km eli 75 kierrosta tekojäällä. Tosin tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus saada suorituspiste myös lyhyemmästä luistelusta. Pidemmällä matkalla luistelijoita oli hieman vajaa 170. Heidät oli jaettu viiteen erään. Toinen ja kolmas erä olivat ns. kuumia eriä, joihin pääsi aikaisempien vuosien tilastoaikojen perusteella. 10 km luisteluun osallistui 11 luistelijaa.