Kalevan Kierroksen Pyöräily 76 km Lemi 15.8.2021

Ohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemiseen pyöräilyssä

KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskus sijaitsee Lemin koulukeskuksessa osoitteessa Punaportinkatu 7, 54710 Lemi. Opastus kilpailukeskukseen on Iitiäntieltä.

Kilpailukeskuksen kartta:

Kilpailukeskuksesta on opastettu reitti lämmittelyalueelle kevyen liikenteen raitilta Iitiäntielle ja Toukkalantielle. Lämmittely suoritetaan yleisellä tiellä liikennesääntöjen mukaisesti. Lämmittely on kielletty kilpailureitillä. Ryhmittäytyminen lähtöpaikalle Punaportinkadulla, josta siirrytään lähtöpaikalle.

PAIKOITUS

Paikoitus on kilpailukeskuksessa osoitteessa Punaportinkatu 7.

SARJAT

Miehet: Yleinen, 40 v., 50 v., 60 v., 70 v. ja 80 v.

Naiset: Yleinen, 40 v., 50 v. ja 60 v.

Sarja perustetaan, jos sarjaan ilmoittautuu enemmän kuin kolme kilpailijaa. Muussa tapauksessa kyseinen sarja yhdistetään nuorempien sarjaan Kalevan Kierroksen sääntöjen mukaisesti.

Kilpailu on avoin siten, että kaikkiin sarjoihin voi ilmoittautua myös muut kuin Kalevan Kiertäjät. Muut kuin Kalevan kiertäjät starttaavat kilpailun alussa. Jälki-ilmoittautuneet lähtevät kilpailun viimeisinä pyöräilijöinä.

REITTI

Kilpailureitti kulkee ajoradalla koko matkan. Reittiä ei ole suljettu muulta liikenteeltä. Kilpailijoiden tulee ajaa liikennesääntöjen mukaisesti lähellä ajoradan oikeaa reunaa ja pysyttävä omalla kaistalla myös jyrkissä käännöksissä. Kartan mukaisissa risteyksissä, liittymissä ja liikenneympyrässä on liikenteenohjaus lisäämässä kilpailijoiden turvallisuutta.

Kilpailureitin pituus on 76 km ja nousumetrejä noin 630 m. Reitti ajetaan yhtenä lenkkinä myötäpäivään kiertäen. Reitti kulkee Lemin, Lappeenrannan, Luumäen ja Savitaipaleen alueella.

Lähtö Lemi, tie 380 Iitiäntie 11,5 km – VT 13 Mikkelintie 2,5 km – tie 3846 Vierustie/Itsenäisyydentie/Rantsilanmäki/Vintturinmäentie/Linnalantie 29 km – VT 26 Haminantie/ tie 378 Savitaipaleentie/Taavetintie 15,5 km – tie 14750 Uimintie 17,5 km, Maali Lemi Punaportinkatu.

Reitti löytyy Stravasta täällä.

ILMOITTAUTUMINEN:

Pyöräilyyn ilmoittaudutaan Suomisportin kautta.

Ilmoittautujat on jaettu kolmeen eri luokkaan: 1) Kalevan kierroksen normaalit kisailijat, 2) klo 9.00 lähtevät hitaat lähtijät = nautiskelijat ja 3) Kalevan kierroksen ulkopuoliset pyöräilijät.

Huom! Nautiskelijoiden lähtö on tarkoitettu heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi/halua mennä reittiä yksin. Tästä lähdöstä saa vain suorituspisteen, ei kilpailupisteitä. Soveltuu hyvin myös heille, jotka ovat ensimmäistä kertaa osallistumassa pitkään pyöräilykisaan.

Osanottomaksu Kalevan kierrokseen osallistujille on 41 €. Viimeinen ilmoittautuminen tällä hinnalla on 8.8. klo 23.59 mennessä. Jälki-ilmoittautumismaksu on 51 €.

Osanottomaksu Kalevankierroksen ulkopuolisille on 51 €; jälki-ilmoittautuminen maksaa 61€.

Jälki-ilmoittautuminen on auki Suomisportissa 9.-14.8.

Tämän jälkeen viimeinen mahdollisuus ilmoittautua on kilpailupaikalla kisa-aamuna, tällöin hinta on kaikilta 71 e.
Jälki-ilmoittautuneet sijoitetaan lähtölistan loppuun.

Nautiskelijoiden lähdössä mukana oleva saa suorituspisteeen pyöräilystä, mutta ei taulukkopisteitä vaikka pyöräilyaika niihin edellyttäisi.


AIKATAULU:
7.30 Toimisto auki
9.00 Yhteislähtö
9.30 Jälki-ilmoittautuminen loppuu
9.45 Kilpailun avaus (Lemin kunnan edustaja)
10.00 Lähtö alkaa
11-16 Ruokailu
14.00 Palkintojen jako
16.00 Maali sulkeutuu

LÄHTÖ:

Hitaiden etenijöiden eli nautiskelijoiden ennakkolähtö tapahtuu klo 9.00. HUOM! Tähän lähtöön osallistuvat saavat vain suorituspisteen, ei ajanottoa.

Väliaikalähdöt alkavat klo 10.00. Kilpailijat lähetetään matkaan väliaikalähdöllä 20 sekunnin välein soudun jälkeisessä paremmuusjärjestyksessä, ensin kokonaiskilpailun 65- ja vanhempien sarjojen osanottajat, sitten kokonaiskilpailun mukaisessa järjestyksessä miehet ja naiset vuorotellen. Järjestäjä sijoittaa lähtöjärjestykseen ennen Kalevan Kiertäjiä kierroksen ulkopuoliset kilpailijat, omalla ilmoituksellaan aikaiseen lähtöön haluavat sekä edellisvuoden kilpailutulosten perusteella aikaiseen lähtöön kuuluvat.

Huomioi, että et saa ylittää lähtölinjaa kuin vasta lähtöluvan saatuasi! Elektroninen ajanotto käynnistyy lähtölinjan ylittäessä. Tutustu myös maaliintuloon ennen lähtöäsi. Maaliintulon jälkeen ei tarvitse pysähtyä, vaan voit ajaa suoraan kilpailukeskukseen.

HUOLTOPISTEET:

Kilpailureitin varrella on kaksi huoltopistettä: ensimmäinen 30,5 km:n ajon jälkeen kahvila Kahvi-Pakarin pihassa, toinen 58,5 km:n ajon jälkeen Uimintien alussa bussipysäkillä. Huoltopisteille on mahdollista toimittaa omia eväitä, jotka on jätettävä kisakeskukseen infoon klo 09:30 mennessä.

MAALI:

Maali sijaitsee Lemillä Punaportinkadun alussa.

KILPAILUOHJEET:

Kilpailusta tiedottaminen tapahtuu Lappeenrannan Pyöräilijät ry:n osoitteessa www.lappeenrannanpyorailijat.fi

Kilpailuohje julkaistaan Lappeenrannan Pyöräilijöiden sivulla kohdassa ”Kalevan kierroksen pyöräily 2020”, ja on nähtävillä kilpailukeskuksessa kilpailupäivän aamulla klo 7.00 alkaen.

PALKINTOJEN JAKO, RUOKAILU JA PESEYTYMINEN:

Palkintojen jako, ruokailu ja peseytyminen pyöräilyn jälkeen on järjestetty kilpailukeskuksessa osoitteessa Punaportinkatu 7, 54710 Lemi.

MAJOITUS:

Majoitustiedot päivittyvät mahdollisimman pian.

HUOLTOAUTOT:

Kilpailijoiden omat huoltoautot ovat kielletty. Jokainen kilpailija kuljettaa mukanaan tarvittavat huoltotarvikkeet esim. vararenkaat jne. Korjaustoimissa ei saa avustaa. Kilpailun järjestäjä järjestää purkuauton yhteyteen mahdollisuuden reitiltä poiskuljetukseen.

TURVALLISUUS:

Tapahtuman turvallisuussuunnitelma on nähtävillä kisakeskuksen ilmoitustaululla. Kisakeskuksessa päivystää ensiapuryhmä ja kilpailureitillä liikkuvilla tuomariautoilla on EA-valmius. Yleinen hätänumero on 112. Kilpailunjärjestäjällä on vastuuvakuutus.
Huomioi edellä menevää ohittaessasi, että ohitat hitaamman pyöräilijän riittävän etäältä. Jos joudut ohittamaan ajoneuvoja (esimerkiksi traktori tai puimuri), ohita ne liikennesääntöjen mukaisesti vasemmalta muu liikenne ja tienkohta huomioiden.

NUMEROIDEN KIINNITYS JA PALAUTUS:

Numero kiinnitetään hakaneuloilla paidan selkään ja runkonumero satulaputkeen. Selkänumerot kerätään kilpailukeskuksessa. HUOM! Numeroita ei saa muokata tai tärvellä! Palauttamatta jääneestä tai tärvellystä numerosta veloitetaan 20€. Palautettua numeroa vastaan saat osanottomitalin.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ:

Kilpailun järjestäjänä toimii Lappeenrannan Pyöräilijät ry.

  • Kilpailunjohtaja Kari Kymäläinen p.040 540 5266
  • Tuomari 1 Veikko Kaarlampi p.050 465 6464
  • Tuomari 2 Jari Husu p.050 582 3355
  • Maalituomari Henk Leermakers p.050 382 6210
  • Kilpailutoimisto Kimmo Lehtonen p.040 502 1705
  • Luuta-auto Timo Pulli p.040 755 8625
  • Huoltopaikat Markku Nyman p.040 762 4948

Kalevan Kierroksen pyöräilyvastaava:
Hannu Saarinen toimittaja.saarinen(at)gmail.com