Kalevan Kierroksen pyöräily 65 km Järvenpää 20.8.2022

KILPAILUKESKUS

Kilpailukeskus sijaitsee Haarajoen koululla

Kilpailukeskuksen kartta:

PAIKOITUS

Paikoitus on kilpailukeskuksessa osoitteessa

SARJAT

Miehet: Yleinen, 40 v., 50 v., 60 v., 70 v. ja 80 v.

Naiset: Yleinen, 40 v., 50 v. ja 60 v.

Sarja perustetaan, jos sarjaan ilmoittautuu enemmän kuin kolme kilpailijaa. Muussa tapauksessa kyseinen sarja yhdistetään nuorempien sarjaan Kalevan Kierroksen sääntöjen mukaisesti.

Kilpailu on avoin siten, että kaikkiin sarjoihin voi ilmoittautua myös muut kuin Kalevan Kiertäjät. Muut kuin Kalevan kiertäjät starttaavat kilpailun alussa. Jälki-ilmoittautuneet lähtevät kilpailun viimeisinä pyöräilijöinä.

REITTI

Kilpailukeskus sijaitsee Haarajoen koululla, josta on lähtöalueelle noin 2 km matka. Lähtöalueella järjestäydytään ajoryhmiin ja startataan ajoreitille. Reitti suuntautuu pohjoiseen ja lämmöt saa mukavasti päälle heti ensimmäisessä mäessä, joka on yksi lähialueiden haastavimmista. Nummisista ajetaan kaakkoon kaunista Mustijokea myötäillen. Pornaisista suunnataan Kotojärveä kohti, jonka jälkeen käännytään mukavan vaihtelevalle pikkutielle kohti Hinthaaraa. Hinthaarassa – lähellä vanhaa lättähattuseisaketta – odottaakin tankkauspiste, jossa on tarjolla juotavaa ja pikkupurtavaa. Huoltopisteen jälkeen jatketaan historiallista Vanhaa Kuninkaantietä kohti Anttilaa, josta koukataan nousujohteiselle osuudelle Linnapeltoon. Täältä matka jatkuu kohti Nikkilää, josta reitti kääntyy luoteeseen tieosuudelle, joka on yksi Keski-Uusimaan vaihtelevimmista. Maali sijaitsee Halkiantiellä lähellä lähtöpaikkaa.

Reitti löytyy Stravasta täällä.

ILMOITTAUTUMINEN:

Pyöräilyyn ilmoittaudutaan Suomisportin kautta.

Ilmoittautujat on jaettu kolmeen eri luokkaan: 1) Kalevan kierroksen normaalit kisailijat, 2) klo 9.00 lähtevät hitaat lähtijät = nautiskelijat ja 3) Kalevan kierroksen ulkopuoliset pyöräilijät.

Huom! Nautiskelijoiden lähtö on tarkoitettu heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi/halua mennä reittiä yksin. Tästä lähdöstä saa vain suorituspisteen, ei kilpailupisteitä. Soveltuu hyvin myös heille, jotka ovat ensimmäistä kertaa osallistumassa pitkään pyöräilykisaan.

Osanottomaksu Kalevan kierrokseen osallistujille on 41 €. Viimeinen ilmoittautuminen tällä hinnalla on 12.8.2022 klo 23.59 mennessä. Jälki-ilmoittautumismaksu on 51 €.

Osanottomaksu Kalevankierroksen ulkopuolisille on 51 €; jälki-ilmoittautuminen maksaa 61€.

Jälki-ilmoittautuminen on auki Suomisportissa 13-18.8.2022

Tämän jälkeen viimeinen mahdollisuus ilmoittautua on kilpailupaikalla kisa-aamuna, tällöin hinta on kaikilta 71 e.
Jälki-ilmoittautuneet sijoitetaan lähtölistan loppuun.

Nautiskelijoiden lähdössä mukana oleva saa suorituspisteen pyöräilystä, mutta ei taulukkopisteitä vaikka pyöräilyaika niihin edellyttäisi.

AIKATAULU:

LÄHTÖ:

Hitaiden etenijöiden eli nautiskelijoiden ennakkolähtö tapahtuu klo 9.00. HUOM! Tähän lähtöön osallistuvat saavat vain suorituspisteen, ei ajanottoa.

Lähdön kokoontumisalueella, ennen lähtöä, suoritetaan pyörien ja varusteiden katsastus. Tarkistetaan kypärä ja pyörän toimivuus.

Väliaikalähdöt alkavat klo 10.00. Kilpailijat lähetetään matkaan väliaikalähdöllä 20 sekunnin välein soudun jälkeisessä paremmuusjärjestyksessä, ensin kokonaiskilpailun 65- ja vanhempien sarjojen osanottajat, sitten kokonaiskilpailun mukaisessa järjestyksessä miehet ja naiset vuorotellen. Järjestäjä sijoittaa lähtöjärjestykseen ennen Kalevan Kiertäjiä kierroksen ulkopuoliset kilpailijat, omalla ilmoituksellaan aikaiseen lähtöön haluavat sekä edellisvuoden kilpailutulosten perusteella aikaiseen lähtöön kuuluvat.

Huomioi, että et saa ylittää lähtölinjaa kuin vasta lähtöluvan saatuasi! Elektroninen ajanotto käynnistyy lähtölinjan ylittäessä. Tutustu myös maaliintuloon ennen lähtöäsi. Maaliintulon jälkeen ei tarvitse pysähtyä, vaan voit ajaa suoraan kilpailukeskukseen.


SÄÄNNÖT:

Kilpailu on väliaikalähtöinen 20 sekunnin välein, peesausraja 25 m ja sitä valvotaan. Kilpailureitillä liikkuva tuomariauto osoittavat liian lyhyet välit käsimerkein.
Kilpailussa noudatetaan Suomen Pyöräilyn sääntöjä, Kalevan Kierroksen sääntöjä sekä järjestäjän erillisohjeita. Jäykkärakenteisen kypärän käyttö on pakollista. Kalevan Kiertäjillä on oma osallistumisvakuutus, muut kilpailijat ajavat liikenteessä omalla vastuullaan ja vastaavat omasta vakuutusturvastaan.

HUOLTOPISTEET:

MAALI:


KILPAILUOHJEET:

PALKINTOJEN JAKO, RUOKAILU JA PESEYTYMINEN:

MAJOITUS:

HUOLTOAUTOT:

Kilpailijoiden omat huoltoautot ovat kielletty. Jokainen kilpailija kuljettaa mukanaan tarvittavat huoltotarvikkeet esim. vararenkaat jne. Korjaustoimissa ei saa avustaa.

Mahdollisissa keskeytys tapauksissa ottakaa yhteys puhelimella kilpailunjohtajaan tai välittäkää viesti kanssakilpailijoiden mukana seuraavalle liikenteenohjaajalle/huoltopaikalle, että saadaan järjestettyä mahdollisesti tarvittava kyyti kilpailukeskukseen. “Luuta-auto” tulee vasta kilpailun viimeisenä ajoneuvona.

TURVALLISUUS:

Tapahtuman turvallisuussuunnitelma on nähtävillä kisakeskuksen ilmoitustaululla. Kisakeskuksessa päivystää ensiapuryhmä ja kilpailureitillä liikkuvilla tuomariautoilla on EA-valmius. Yleinen hätänumero on 112. Kilpailunjärjestäjällä on vastuuvakuutus.
Huomioi edellä menevää ohittaessasi, että ohitat hitaamman pyöräilijän riittävän etäältä. Jos joudut ohittamaan ajoneuvoja (esimerkiksi traktori tai puimuri), ohita ne liikennesääntöjen mukaisesti vasemmalta muu liikenne ja tienkohta huomioiden.

NUMEROIDEN KIINNITYS JA PALAUTUS:

Numero kiinnitetään hakaneuloilla paidan selkään ja runkonumero satulaputkeen. Selkänumerot kerätään kilpailukeskuksessa. HUOM! Numeroita ei saa muokata tai tärvellä! Palauttamatta jääneestä tai tärvellystä numerosta veloitetaan 20€. Palautettua numeroa vastaan saat osanottomitalin.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ:

Järvenpään Pyöräilijät

Kalevan Kierroksen pyöräilyvastaava:
Hannu Saarinen toimittaja.saarinen(at)gmail.com