Soudun käytännön järjestelyt

Kalevan Kierroksen soutu 1.7.2023 Jyväskylä

Kalevan Kierroksen soutu järjestetään toista kertaa aivan kaupungin keskustassa. Tämä mahdollistaa entistä paremman Kierroksen tunnetuksi tekemisen.

Kilpailupaikalle on opastus lauantaina aamusta klo 7 lähtien. Veneet voi purkaa kuljetuksen jäljiltä nurmikolle kartassa oleville alueille (2). Trailerit voi jättää myös nurmikolle oman veneen lähistölle. Paikalla on useita Vihtavuoren Pamauksen henkilöitä, jotka opastavat ja ovat apuna veneiden nostossa. Kun venekuorma on saatu purettu, täytyy autot siirtää parkkipaikoille (5). Veneitä voi tuoda jo perjantaina nurmikolle, mutta niiden säilytys on omalla vastuulla, sillä vartiointia alueella ei ole.

Kilpailukanslia sijaitsee Hotelli Alban tiloissa. Sieltä saa ennen soutua oman veneen numeron, reittikartan tarvittaessa ja puhelinnumerot avun tarvitsijoille sekä ruokailulipukkeet numeron palauttamisen yhteydessä. Kilpailukansliasta on myös haettavissa viime vuoden kirjekuoret, jotka sisältävät mitalit ja vuosikirjat.

Veneiden vesillelaskupaikka on uimarannalta ja pyörätien varrelta muutamista paikoista. Laskupaikkoja on vähän, joten ruuhkan välttämiseksi kannattaa olla ajoissa järvellä ennen omaa lähtöään. Lähtölinja on Alban edessä oleva Ylistön silta. Lähtölinja on kohtuullisen kapea, joten hitaampien soutajien ei kannata pyrkiä ihan eturiviin lähdössä.

 

KILPAILUREITTI:

Lähtö Ylistönsillan alta hotelli Alban edestä Kuokkalan sillan ali Jyväsjärven päähän, jossa käännös ja takaisin Ylistönsillan ali ja käännös uudelle kierrokselle vastapäivään. Startista suoraan siltaa kohti – toinen, kolmas ja neljäs kierros suihkulähde rannan puolelta kiertäen.

Reitillä soudetaan neljä noin kuuden kilometrin kierrosta vastapäivään.

HUOM. Reitin kiertosuunta muuttuu viime vuodesta 2022. Kiertosuunnan muutoksella varmistamme kilpailun yleisöystävällisyyden, kun kilpailijat saapuvat maaliin lähempänä hotelli Albaa ja katsojia, sekä varmistamme ajanoton onnistumisen.

Näkymä lähtölinjalta

Ensimmäinen lähtö on lauantaina 1.7 klo 10:00. Lähtömerkki annetaan kuulutuksella. Silloin reitille lähtevät yksiköt.  Heidän edellään ajaa johtovene. Kaikkien soutuveneiden tulee seurata johtoveneen ajamaa reittiä. Eli kaikki poijut tulee kiertää niin kuin reittikartassa on. Kärkiveneet näkevät reitin johtoveneen mennessä edellä. Kaikki muut seuraavat samaa reittiä. Klo 10:10 lähtevien vuorosoutuveneiden ja parisoutuveneiden eteen ei tule johtovenettä. Reitillä on huolto- ja tarkkailuveneitä, jotka ohjaavat jossain kohdissa oikealle reitille. Mutta soutajien vastuulla on pysyä reitillä. Mikäli oikaisemisia tapahtuu, niin niistä tullaan antamaan mahdollisesti aikasakkoja tuomarineuvoston niin päättäessä.

Jyväsjärven kääntöpaikan poiju

Kilpailussa edellä oleva vene saa valita oman soutulinjansa. Mutta kierroksella ohitettavien tulee väistää takaa tulevia nopeampia veneitä. Yksikköveneiden ei tarvitse antaa tilaa vuorosoutuveneille samalla kierroksella ollessa. Mutta vähemmän kierroksia soutanut yksikkövene on velvollinen väistämään myös vuorosoutuveneitä.

Toisessa lähdössä klo 14:30 lähtevät reitille yksiköt ja klo 14:40 vuorosotuveneet ja parisoutuveneet. Myös tässä lähdössä veneiden edessä ajaa johtovene, jota kaikkien veneiden on seurattava. Myös toisessa lähdössä on samat säännöt kuin aamun lähdössä.

MAJOITUS

Hotelli Albasta on mahdollista kysellä vielä majoitusta ajalle 30.6. – 2.7.2023 (jokainen varaa itse). Huonehinnat seuraavat:

30.6.2023 – 2.7.2023 17 * Standard kahden hengen huone 107e/huone/yö

30.6.2023 – 2.7.2023 2 * Saunallinen Jr Suite 1-4 henkilöä (max. 2 aikuista + 2 lasta)  167€/huone7yö

30.6.2023 – 2.7.2023 10 * Single Economy yhden hengen huone 85€/huone/yö

 

Majoitushinnat sisältävät buffet-aamiaisen ja maksuttoman parkkipaikan.

 

Pyydämme tekemään varaukset suoraan hotelliin kampanjakoodilla ”Kalevan kierros”  sähköpostilla:  info@hotellialba.fi, tai puhelimitse: +358 14 636311

KILPAILUKANSLIA
Kilpailukanslia tulee olemaan Hotelli Alban ulkoterassi TAI hotellin 1. kerroksessa pääsisääkäynniltä aulan läpi suoraan laiturille johtavan lasioven ja saunojen vieressä oleva Albis-kabinetti. Kilpailukanslia on avoinna kilpailupäivänä klo 8.00 alkaen kilpailun päättymiseen saakka.

Venenumeroiden nouto ja palautus, osallistumismitali sekä kilpailuinfo ja muita ohjeita kilpailukansliasta.

SOUTAJIEN RUOKAILU

Kilpailun osallistumismaksuun sisältyy soutajien ruoka hotelli Alban ravintolassa:

Lounas buffettarjoiluna

Lounas 1. kattaus

Klo 12-15 välillä

”Lounas”, 2. kattaus klo 17.30 – 19.30

Kasvissosekeittoa G,M ja krutonkeja

Raejuustoa L

Leipävalikoima ja levitteet

Lisäksi gluteiinitonta leipää varalle

Juomana Vesi & mehu

– Mehu kanisteri- sekamehu

Lisäksi hotellisaa toimii ala carte -ravintola ja tiskiltä saa ostettua koko päivän kahvia, teetä, muita virvokkeita sekä ruokaisia leipiä ja muuta kahvileipää.

Myös hotelli Alban terassilla palvelee baari.

Vesi- ja mehutarjoilu soutajille maksutta ulkona lähtöpaikan vieressä.

WC- JA SAUNATILAT

Kilpailijoiden käytettävissä on hotelli Alban WC-tilat, joista yksi sijaitsee saunatilojen yhteydessä (1. kerros, ulko-ovista vasemmalle) ja toiset ravintolasalin perällä sekä Mattilanniemen uimarannan wc-kopit.

Kilpailukeskuksessa, hotelli Alban 1. kerroksessa on käytettävissä yksi sauna- ja suihkutila, jossa on puolen tunnin non stop-sauna vuoroin miehille ja naisille.

Saunavuorot (vain soutajille)

Klo 12-13.15 Miehet

13.15-14 Naiset

14-14.45 Miehet

14.45 -15.30 Naiset

15.30-16.15 Miehet

16.15-17 Naiset

17-18 Miehet

18-19 Naiset (hotellin yleisen saunavuoron yhteydessä)

19-21 Miehet (hotellin yleisen saunavuoron yhteydessä)

Majoituksen hotelli Albasta 1.-2.7. varanneet voivat peseytyä hotellihuoneessa. Saunojilla tulee olla omat tai majoitushuoneen pyyhkeet mukana. Saunasta pääsee pulahtamaan uimaan takaterassin kautta Jyväsjärveen.

AJANOTTO:

Sähköinen ajanotto, josta tulokset nettiin linkin kautta.

REITTIVALVONTA:

Reittivalvontaa suoritetaan kääntöpaikalla ja tarvittavalta osin muualla reitin varrella.

KILPAILIJOILLE HUOMIOITAVAA:

Vesiliikennelain mukaan pieni ja hitaampi väistää suurempaa ja nopeampaa. Kilpailujärjestäjä tiedottaa laivayhtiöitä ja saunalauttayrityksiä kilpailusta mutta kilpailureitillä. Jyväsjärvellä on myös muuta vesiliikennettä erityisesti hyvällä säällä, moottoriveneitä, saunalauttoja, vesijettejä sekä sup-lautailijoita, jotka eivät huomioi puuvenesoutajia. Soutajien omalla vastuulla on huolehtia väistämisestä!

TURVALLISUUS JA LUVAT:

Turvallisuussuunnitelma ja tapahtumailmoitukset poliisiin ja Jyväskylän kaupungille on tehty.

KUULUTUKSET

Järjestetään.