Kalevan Kiertäjät menestyksekkäitä sisäsoudun SM-kisoissa

SM-ergomaratonilla kovia tuloksia

Pandemiatilanteen vuoksi sisäsoudun maratonmatkat järjestettiin virtuaalisena niin, että jokainen osallistuja sai soutaa oman suorituksensa valitsemassaan paikassa kotona tai lähisalilla huomioiden kuitenkin Valtioneuvoston määräykset ja ohjeistukset kokoontumisesta. Kisasuoritus piti tehdä 24.4 Concept 2 soutulaitteella. Maratonmatkojen pituudet vaihtelivat eri sarjoissa; naisissa, nuorissa ja vanhemmissa ikäryhmissä soudettiin lyhyempää matkaa, kun taas suuressa osin miesten sarjoissa matkana oli maraton eli 42 km. Kisaan oli ilmoittautunut vajaa sata kilpailijaa.

Kisan taso oli kova, sillä kilpailussa tehtiin viisi uutta Suomen ennätystä. Erityisesti 90 vuotiaiden sarjassa soutaneen Martti Mäkelän puolimaratonin aika 1.55.37 on todella kova suoritus.

Kalevan Kiertäjät olivat jälleen mukana useassa sarjassa. Parhaan tuloksen souti Marko Leppämäki, joka souti 50-vuotiaiden kevyessä sarjassa uuden Suomen ennätyksen. Marko souti maratonilla ajan 2.38.48, jolla irtosi myös sarjan voitto.

70-vuotiaiden miesten avoimessa sarjassa Jouko Tyrkäs souti puolimaratonilla ajan 1.29.37. Tyrkäksen aika toi Suomen mestaruuden neljän minuutin erolla kakkoseen. Juhani Joutsenniemi sijoittui samassa sarjassa kolmanneksi ajalla 1.36.50.

Naisten 50-vuotiaiden avoimessa sarjassa puolimaratonilla oli kisojen suurin osallistujamäärä. Voittoon souti Marika Laaksonen uudella Suomen ennätyksellä 1.26.14 . Kiertäjistä Ulla Yrjölä souti hienosti ajan 1.28.39, joka oikeutti SM-hopeaan.