Kalevan kiertäjät Sulkavan Souduissa

Kiertäjät menestyksekkäitä Sulkavalla

Sulkavalla soudettiin 54. kerran viikonlopun aikana. Perinteisesti Kalevan Kiertäjiä on ollut mukana Suursouduissa monessa sarjassa. Kirkkoveneissä oli monessa veneessä mukana tämän vuoden kiertäjiä. Myös pienvenesarjoihin oli ilmoittautunut monta kiertäjää. Keli oli suotuisa, sillä lämpöä oli huomattavasti vähemmän kuin Jyväskylässä ja tuuli oli melko kevyt koko soudun ajan. Ajat olivat tänä vuonna parempia kuin muutamaan aikaisempaan vuoteen verrattuna. Sulkavan souduissa oli enemmän osallistujia kuin viime vuonna, mutta melko pieneksi on kilpasarjojen soutajamäärät käyneet. Tänä vuonna Kalevan Kierroksen kahdessa vuorosoutulähdössä oli yhteensä enemmän veneitä mukana kuin Sulkavalla lauantaiaamuna.

Retkisoudussa Ilmo Liukko sai täyteen 45. suorituskerran Sulkavalla.

Naisten 50-vuotiaiden kärkikolmikko Heli Vesaaja, Tytti Pelkonen ja Anja Vehman.

Yksinsoudussa Kalevan Kierroksen soudussa naisten kovimman ajan soutanut Tytti Pelkonen oli hyvässä vauhdissa myös Sulkavalla. Tytti oli kaikista naissoutajista toiseksi nopein ja hän voitti todella isolla erolla 50-vuotiaiden naisten SM-kultaa ajalla 6.22.15. Myös Lars Svenskberg voitti Suomen mestaruuden omassa 70-vuotiaiden sarjassa selkeällä erolla kakkoseen. Svenskbergin aika oli 6.08.51.

Aimon ja Leinon on uuden reittiennätyksen jälkeen helppo tuuletella.

Vuorosoudussa 50-vuotiaiden sarjan voittoon soutivat Ari Ilola ja Jouko Peipinen ajalla 5.43.03. 70-vuotiaiden sarjassa Aimo Väisänen ja Leino Nisula soutivat niin kovaa, että voiton lisäksi he tekivät uuden reittiennätyksen omassa sarjassaan ajalla 6.07.49.

Vuorosoudun sekasarjan toiseksi soutivat Tuija Kilpeläinen ja Aki Syrjälä ajalla 6.02.50.

Tuija Kilpeläinen ja Aki Syrjälä soutivat toiseksi vuorosoudun yleisessä sarjassa. Voitto meni Maija Massiselle ja Aki Heinoselle. Kolmanneksi soutaneessa veneessä mukana oli hiihtosuunnistuksen moninkertainen arvokisamitalisti Salla Koskela parinaan Jussi Simonen. Kuva Reijo Lahtonen