Pirkan Soudussa mukana monta Kalevan Kiertäjää

Kiertäjille useita mitaleita Pirkasta

Tampereella soudettiin perinteinen Pirkan soutu jo 44. kerran. Soutureitti Pyhäjärvellä pienveneillä on 24 km, joten matka on suurin piirtein sama kuin tänä vuonna Kalevan Kierroksen soudussa. Noin 5 m/s puhaltanut luoteistuuli hieman hidasti soutukeliä. Vaikka kovin suurta lainetta järven selälle ei tullut, niin aivan paras mahdollinen keli hyvien aikojen tekemiseen ei ollut.

Perinteisesti Pirkassa on ollut mukana kymmenittäin kiertäjiä. Näin tänäkin vuonna. Varsinkin vuorosoudussa useat kärkiveneet ovat kiertäjiä. Pirkan Soutu on pienveneiden keskimatkan SM-kisa, joten SM-mitaleita kiertäjät rohmusivat melkoisesti.

Yksinsoudun voitosta käytiin tiukka kamppailu useamman veneen kesken. Vielä puolessa matkassa jopa seitsemän venettä oli pienillä etäisyyksillä. Lopulta voiton otti Sulkavan tapaan Heikki Karjaluoto ajalla 2.06.00. Karjaluodolle vain kaksi sekuntia hävisi Jari Kuhno. Ja kolmanneksi jäänyt Marko Leppämäki jäi Kuhnosta vain sekunnin.

Pirkan soudun nopein yksinsoutaja oli yleisen sarjan voittaja Heikki Karjaluoto. Joni Närhi ja Samu Taina soutivat myös palkinnoille.

Naisten nopein oli Sanna Piili ajalla 2.30.04. Suvi Karjaluoto jäi kärjestä vajaan puoli minuuttia.

Sanna Piilin seurana palkintopallilla Suvi Karjaluoto ja Anne Viinikainen.

Kalevan kiertäjistä voittoon souti naisten 50-vuotiaiden sarjassa Tytti Pelkonen päivän kolmanneksi nopeimmalla naisten ajalla 2.34.36.

Mansikki ja Tytti tulossa maaliin 24 km soudun jälkeen.

Myös Kirsi Korpijärvi voitti oman 40-vuotiaiden sarjansa.

Kirsi Korpijärvi on kiertänyt Pyhäjärvellä Selkäsaaren kaksi kertaa.

Miesten 70-vuotiaiden sarjassa Lars Svenskberg souti toiseksi ajalla 2.29.20.

Lars Svenksbergin soutu-urakka on ohi.

Vuorosoudussa naisten yleisen sarjan voittoon soutivat Pinja ja Tuija Kilpeläinen ajalla 2.55.23.

Pinja ja Tuija Kilpeläinen ylittämässä maalilinjaa Pirkan Soudun naisten vuorosoudun voittajina.

Miesten yleisen sarjan kolmanneksi soutivat Otto ja Henry Viholainen ajalla 2.18.08.

Kaarinan Soutajien Antti Juntunen ja Markus Rantanen paransivat Sulkavan soutujen kakkossijaa ja ottivat voiton kuuden sekunnin turvin Oulun Kilpaveljien kaksikkoon verrattuna. Forssan Salaman kaksikko Otto ja Henry Viholainen olivat kolmanneksi nopein vuorosoutuvene.

Miesten 50-vuotiaiden sarjassa Ari Ilola ja Jouko Peipinen soutivat voittoajaksi 2.25.05.

Kun muita veneitä ei lähtöviivalle ilmesty, niin Forssan Salaman kaksikko Ilola ja Peipinen ovat hallinneet 50-vuotiaiden vuorosoutua.

70-vuotiaiden miesten vuorosoudussa voitto meni jälleen kerran Virtain Urheilijoiden kaksikolle Aimo Väisänen ja Leino Nisula ajalla 2.33.22.

Aimo kävi pokkaamassa 70-vuotiaiden vuorosoudun kultamitalit.

Miesten parisoudussa yleisessä sarjassa Eero ja Joonas Mäkipelto kävivät tiukan kamppailun kakkossijasta, jossa tuloksena oli niukka neljän sekunnin häviö kakkosveneelle. Mäkipeltojen aika 2.04.14 oli koko päivän neljänneksi nopein.

Harvemmin yleisen sarjan mitaleille soutaa yli 65-vuotiaita soutajia. Mäkipeltojen parisoutuveneessä isä ja poika pari oli tänä kovassa iskussa.