2023 souturaportti

,

Kalevan Kierroksen soutu 2023

 

Kalevan Kierroksen soutu järjestettiin toista kertaa Jyväskylässä. Sää ei ollut ihan niin hyvä kuin se oli viime vuonna. Mutta suurimmilta sadekuuroilta sentään vältyttiin ja ensimmäinen lähtö saatiin soutaa poutasäässä. Toisen lähdön aikana satoi hieman, mutta se ei juurikaan haitannut kisaamista. Ilman lämpötila oli melko optimaalinen; perjantain hellelukemista pudotusta oli kymmenen astetta. Tuuli oli hieman heikompi kuin viime vuonna. Sen suunta oli kuitenkin pohjoisen ja koillisen suunnasta, jonka oli hankalampi soutamisen kannalta. Tuulen voimakkuus oli molempien lähtöjen osalta melko samanlainen eli 4 m/s.

Soutuihin oli ilmoittautunut kaikkiaan hieman vajaa 200 soutajaa. Ulkopuolisten määrä oli melko vähäinen. Kalevan Kiertäjiä oli hieman vähemmän kuin viime vuonna. Sen vuoksi kaikille halukkaille löytyi vene kohtuu helposti.

Soutureitti oli suurin piirtein sama viime vuoteen verrattuna, mutta kiertosuunta oli vaihtunut. Tänä vuonna kierrettiin Jyväsjärvellä neljä kierrosta vastapäivään. Yhden kierroksen pituus oli kuusi kilometriä, joten kokonaismatkaksi tuli 24 km. Tämä merkitsi sitä, että vuorosoutajat lähtivät 10 min yksiköiden perään.

Päivän nopeimmat veneet olivat ulkopuolisten parisoutuveneet. Nopein Kierroksen soutaja oli aamupäivän lähdössä soutanut KK Länsi-Uusimaan Rami Heikkilä, joka souti 24 km matkan aikaan 2.15.52. Myös seuraavaksi parhaat soutajat olivat mukana aamun lähdössä. Toiseksi tuli viime vuoden voittaja Lappeen Sinisten Matti Huttunen ajalla 2.18.08. Kuntokonnien Ossi Sippu souti ajan 2.19.45, jolla irtosi tänä vuonna kolmas sija. KK Länsi-Uusimaan hyvää soutupäivää täydensi Jouni Nurmisen neljäs sija vain 10 sekuntia Sippua heikommalla ajalla. Päivän toisen lähdön voittaja Kuntokonnien Toni Pikkarainen oli molemmat lähdöt huomioiden viides ajalla 2.20.27.

Kierroksen naisten paras oli aamun lähdössä soutanut Kuusankosken Urheiluseuran Mirva Hilander ajalla 2.27.33. Iltapäivän lähdössä soutanut KK Länsi-Uusimaan Heli Hakala oli naisten toiseksi paras ajalla 2.35.13. Kolmanneksi souti ensimmäisessä lähdössä Forssan Salaman Tytti Pelkonen ajassa 2.35.34.

Vuorosoudun paras venekunta oli Pajulahden Pekka Pakkanen ja Sami Leinonen, jotka selvittivät Jyväsjärven reitin ajassa 2.16.03. Toiseksi nopeinta vauhtia piti Forssan Salaman kaksikko Otto ja Henry Viholainen, jotka kellottivat ajan 2.17.25. Kolmannelle sijalle soutivat Lappeen Sinisten Mikko Paalumäki ja Tero Haiko ajalla 2.18.34.

Otto ja Henry Viholainen tutustumassa reittiin perjantaina.

Naisten vuorosoudussa nopein oli Vauhtivuokkojen Sanna Supposen ja Pirkko Pennalan vene ajalla 2.29.40. Toiseksi soutivat Kuusankosken Urheiluseuran Anne Rasku ja Lotta Kauppinen reilua minuuttia heikommalla ajalla 2.30.47. Kolmas naisten vuorosoudussa oli Piia ja Minna Lepikön vene ajalla 2.43.16.

Sekavuorosoudussa ylivoimaiseen voittoon soutivat Kensuttarien Ulla Yrjölä ja Jukka-Pekka Järvinen. Heidän aikansa 2.19.38 oli kaikista vuorosoutuveneistä neljänneksi nopein. Toiseksi sekasarjassa soutivat Kensuttarien Tuija Kilpeläinen ja Aki Syrjälä ajalla 2.31.01. Panja ja Jaakko Lehtonen soutivat ajan 2.36.14, jolla tuli kolmas sija.

Soudun jälkeen Toni Pikkarainen jatkaa kärjessä. Matti Huttunen nousi toiseksi. Hauhon Sisun Jaakko Liukkalan soudun 25. sija tiputti hänet kolmanneksi. Tosin eroa Huttuseen on vain seitsemän pistettä.

Naisissa Kensuttarien Kirsi Korpijärvi souti viidenneksi ja jatkaa neljän lajin jälkeen kärjessä. Toisena oleva Hilander kavensi eroa lähes sadalla pisteellä ennen pyöräilyä. Kuusankosken Urheiluseuran Katri Pylvänen jatkaa kolmantena soudun jälkeen.

Lappeen Sinisten joukkue nousi kärkeen ennen pyöräilyä hyvin menneiden soutujen ansiosta. Hauhon Sisun joukkue on toisena reilut sata pistettä kärkeä jäljessä. KK Länsi-Uusimaan joukkue nousi kolmanneksi; eroa toiseen sijaan noin 500 pistettä.

Naisten joukkuekisan kärjessä jatkaa Kuusankosken Urheiluseura. Toisena naisissa soudun jälkeen on Kensuttarien joukkue ja kolmantena jatkaa KK Länsi-Uusimaan joukkue.

Tilanne soudun jälkeen: Kokonaiskisan tilanne

Miten soudun järjestelyt sujuivat tänä vuonna kiertäjien mielestä? Palautteen voi lukea täältä: