Soudun palaute 2023

Soudun järjestelyt sujuivat paremmin kuin viime vuonna

Kalevan Kierroksen soutu oli toista kertaa Jyväskylässä. Palautekyselyn perusteella järjestelyt sujuivat hieman paremmin kuin edellisenä vuonna. Palautteen antajien määrä oli pienempi kuin vuonna 2022. Mitä paremmin kaikki sujuu, sitä vähemmän palautetta tulee.

Suurin osa palautteen antajista oli yksinsoutajia.

Kokonaisuutena tyytyväisyys tapahtumaan oli kasvanut viime vuodesta:

Soutureitin muutokset olivat ilmeisesti oikean suuntaisia, sillä myös soutureittiin oltiin tyytyväisempiä viime vuoteen verrattuna:

Palautteessa kiiteltiin reittimerkintöjen parantumista. Mutta edelleenkin yksinsoutajien oli vaikea erottaa peilistä poijuja. Poijuihin kaivattiin korkeampia valkoisia viirejä tai sitten poijujen väri saisi olla valkoinen tai keltainen. Ja mitä isommat poijut olisivat sitä parempi.

Soutureitillä oli kohtuullisen vähän aaltoja, vaikka tuuli oli keskipäivän aikaan navakkaakin. Neljän kierroksen reitti keräsi kiitosta sen vuoksi, että kisaa pystyi seuraamaan rannalta. Yleisön kannalta suotupaikka on todella hyvä, kun kaikki on kompaktisti pienellä alueella.

Vaikka ranta ei ole ihan paras mahdollinen veneiden laskuun, niin nykyisellä soutajamäärällä kaikki mahtuivat hyvin kohtuullisen lähelle rantaa. Tosin kevyenliikenteen väylällä oli veneiden laskun ja noston aikoihin melkoista ruuhkaa.

Palkintojenjako oli hieman huono, kun kuulutukset eivät oikein kuuluneet palkintojenjakopaikalle. Tulospalvelussa oli muutamia haamuaikoja, jotka kuitenkin selvisivät kohtuu nopeasti. Tulokset tulivat nettiin lähes reaaliaikaisesti, mutta Kierroksen sivuilla ollut linkki tulospalveluun ei ollut oikea.