Kiertäjät jatkoivat soutumenestystään Pirkan Soudussa

Soudun keskimatkalta kieräjille useita SM-mitaleita

Puuvenesoudun keskimatkan SM-kisa käytiin Pirkan soudun yhteydessä Tampereella. Olosuhteet olivat helteiset, joten ihan ennätysaikoja ei ollut luvassa. Yön tyynen kelin jälkeen aamulla virisi hieman tuulta, joten soutukeli oli inhimillinen. Totuttuun tapaan kiertäjät olivat useassa sarjassa aivan kärjen tuntumassa. Muutamassa sarjassa Kalevan Kierroksen kiertäjille meni jopa kaksoisvoitto.

Kisan nopeimman ajan soutivat parisoutajat Jussi Naskali ja Toni Pyykkö. He voittivat 25km matkalla miesten parisoudun yleisen sarjan ajallaan 1.59.22. Myös 50-vuotiaiden parisoudun voittajat Seppo Henriksson ja Matti Pääkkönen alittivat kahden tunnin ajallaan 2.59.49.

Pirkan soudun yksinsoudun sarjan voitosta käytiin jälleen kerran tiukka taistelu Heikki Karjaluodon ja Jari Kuhnon kesken. Kahtena kierroksena soudetun kisan ensimmäisellä kierroksella voittotaistelussa oli vielä neljä venettä, mutta toisella kierroksella Karjaluoto sai kiristettyä 15 sekunnin eron Kuhnoon. Voittoaika oli 2.03.13. Yksinsoutajien kolmanneksi nopeimman ajan, 2.05.36, souti 40-vuotiaiden sarjan voittaja Marko Leppämäki.

Miesten 70-vuotiaiden sarjan voitosta käytiin myös tiukka kamppailu, joka tällä kertaa kääntyi Mauno Myllymäen voittoon. Toiseksi 19 sekunttia ykkössijan hävinneenä souti Lars Svenskberg.

Naisten yksisoudun voitto meni Marika Laaksoselle ajalla 2.23.27. Suvi Karjaluoto hävisi Laaksoselle kolme minuuttia.

Naisten 40-vuotiaiden SM-kultaan souti Kirsi Korpijärvi ajalla 2.26.52.

Naisten 50-vuotiaiden soudussa kiertäjille tuli kaksoisvoitto Riikka Kaipian viedessä kultaa ja Tytti Pelkosen ottaessa hopeaa.

Miesten vuorosoudun yleisen sarjan voittoon sousivat Jouni Ponnikas ja Pauli Turtiainen ajalla 2.11.52. Toiseksi soutivat Juuso ja Jouni Nurminen ajallaan 2.20.33.

Miesten 50-vuotiaiden vuorosoudun voittoon soutivat Ari Ilola ja Jouko Peipinen ajalla 2.15.54. Toiseksi souti kaksikko Toni Hägg ja Ari-Pekka Rouvali.

60-vuotiaiden vuorosoudun voiton vei pari Leino Nisula ja Aimo Väisänen ajalla 2.21.34.

Naisten vuorosoudun voitto meni Marja ja Tiia-Maria Rauttolalle ajalla 2.41.02

Parisoudun 50-vuotiaiden sekasarjassa voittoon souti Anne Rasku ja Mikko Ylönen ajalla 2.07.36.

SM-kisojen ulkopuolisten sarjan nopein vene oli Eero ja Jani Mäkipelto ajalla 2.11.14.

Kirkkovenesarjan voittoon 35km matkalla souti Kalmarin Soutajien joukkuessa Vesa Ruuska ajalla 2.31.52. Vammalan Kuntourheilijoiden kolmanneksi soutaneessa veneessä oli mukana Markus Välimäki.