Soudun SM-kisat Jyväskylässä

,

Soudun SM-kisat kiertäjille tutussa paikassa

Puuvenesoudun sprinttimatkan ja normaalimatkan SM-kisat soudettiin Jyväskylässä. Järjestäjänä oli Vihtavuoren Pamaus, joka järjesti myös Kalevan Kierroksen soudut. Soutupaikka oli myös kiertäjille tuttu Jyväskylän keskusta ja lähtöpaikka oli hotelli Alban edustalla. Kiertäjät olivat mukana useassa eri sarjassa ja menestystä tuli roppakaupalla.

Lauantaina soudetun 1 km matkan erikoisuus oli, että ensin soudettiin 500 metriä, jonka jälkeen käännyttiin 180 astetta ja maaliin tultiin lähtöpaikan viereen. Naisten yksinsoudussa alle 23-vuotiaiden sarjassa Pinja Kilpeläinen oli voittaja.

Naisten 50-vuotiaiden sarjassa oli mukana useita kiertäjiä. Parhaiten heistä onnistui Ulla Yrjölä, joka souti hopealle. Kirsi Korpijärvi tuli samassa sarjassa kolmanneksi.

Miesten 70-vuotiaiden yksinsoudussa Lars Svenksberg souti kolmanneksi.

Vuorosoudussa Ulla Yrjölä otti kaksi kultamitalia; voitot tulivat naisten yleisen sarjassa Kirsi Hiljasen kanssa sekä sekaparien yli 50-vuotiaiden sarjassa Jukka Järvisen kanssa.

Naisten yleisen sarjan hopea meni Pinja ja Tuija Kilpeläiselle.

50-vuotiaiden miesten sarjassa Ari Ilola ja Jouko Peipinen olivat voittajia. Myös 70-vuotiaiden sarjassa voitto meni kiertäjille, kun Aimo Väisänen ja Leino Nisula ottivat kultaa. Miesten yleisessä sarjassa Otto ja Henry Viholainen soutivat kolmanneksi. Sekaparien yli 50-vuotiaiden sarjassa Tytti Pelkonen ja Ari Ilola sijoittuivat toiseksi.

Parisoudussa Aimo Väisänen ja Leino Nisula soutivat toiseksi.

Sunnuntaina matkana oli 10 km. Reitti oli lähes saman Kalevan Kierroksen soutuun nähden. Kahtena viiden kilometrin kierroksena soudettu reitti tuotti myös kiertäjille menestystä. Yksinsoudussa Lars Svenksberg oli nopein 70-vuotiaiden sarjassa.

Naisten 50-vuotiaiden tulosluettelo oli kuin Kalevan Kierroksen soudusta. Voitto meni Ulla Yrjölälle. Toiseksi tuli Tytti Pelkonen ja kolmas oli Anneli Lintukangas.

Naisten alle 23-vuotiaiden sarjassa soudettiin 5 km ja voittajana oli Pinja Kilpeläinen.

Vuorosoudussa Ari Ilola ja Jouko Peipinen voittivat 50-vuotiaiden sarjan. 70-vuotiaiden sarjassa voittoon soutivat Aimo Väisänen ja Leino Nisula.

Sekaparien 50-vuotiaissa Ulla Yrjölä ja Jukka-Pekka Järvinen ottivat voiton ja hopealle tulivat Tytti Pelkonen ja Ari Ilola. 40-vuotiaiden sarjassa Tuija ja Aki Kilpeläinen soutivat toiseksi.

Parisoudussa Kirsi Korpijärvi ja Niina Virtanen ottivat naisten yleisen sarjan kultaa.

Myös 40-vuotaiden miesten sarjassa voitto tuli kiertäjille, kun Matti ja Tomi Huttunen olivat nopeimpia.