Pikkarainen ja Korpijärvi vuoden parhaat

,

2021 Kalevan Kierros päättyi luisteluun

 

Tämän vuoden Kalevan Kierros saatiin päätökseen juuri ennen vuodenvaihdetta. Viimeisenä lajina oli luistelu, jonka piti olla ensimmäinen laji helmikuussa. Koronan vuoksi lajijärjestys meni kuitenkin uusiksi ensimmäisten lajien osalta. On kuitenkin melkoinen ihme, että Kierroksella saatiin viisi lajia suoritettua; vain hiihto jäi tänäkin vuonna Pyhäjärvellä hiihtämättä.

Ennen luistelua oli kokonaiskilpailun voitto käytännössä jo melko varma; Toni Pikkaraisella olisi pitänyt olla välinerikkoja tai kaatumisia, jotta voitto olisi mennyt muille. Myös naisten sarjan voitto oli melkoisella todennäköisyydellä menossa hyvänä luistelijana tunnetulle Kirsi Korpijärvelle.

Lauantain ensimmäisessä erässä luisteli naisten sarjaa neljän lajin jälkeen johtanut Terhi Harjula. Hän ei kuitenkaan pysynyt erän nopeimpien luistelijoiden tahdissa vaan jäi erässä sijalle 14 ajalla 1.11.21. Tämä merkitsi sitä, että Korpijärvelle riittäisi voittoon alle 1.05 aika. Korpijärvi luistelikin toisessa erässä aivan kärjen tahdissa. Vaikka erän voitto menikin Antti Järvenpäälle, niin naisten sarjan voitto varmistui Kirsin luistellessa neljänneksi hienolla ajalla 56.25. Harjulan tapaan ensimmäisessä erässä luistellut Katri Pylvänen piti kolmannen tilan vain kahdeksan pisteen turvin. Neljänneksi Kierroksella sijoittunut Riikka Kaipia luisteli naisista kolmanneksi parhaan ajan 1.04.36, mutta kolmossijaan olisi tarvittu puoli minuuttia parempi aika.

Toni Pikkarainen vetää ja Petteri Hannula sekä Kirsi Korpijärvi seuraavat imussa.

Toisessa erässä luistellut Pikkarainen oli koko erän ajan kärkipäässä ja varmisti Kierroksen voiton ajalla 56.23. Seuraavista sijoista käytiin kovaa kamppailua seuraavassa erässä, jossa Ossi Sippu luisteli päivän parhaan ajan 53.44. Ossin hyvä luistelu riitti nostamaan hänet neljänneksi. Toisesta ja kolmannesta tilasta käytiin tiukka kamppailu, kun kolmantena neljän lajin jälkeen ollut Jaakko Liukkala oli minuutin nopeampi kuin ennen luistelua toisena ollut Matti Huttunen. Minuutti ei kuitenkaan riittänyt nostamaan Liukkalaa toiseksi, vaan eroa olisi pitänyt tulla puoli minuuttia enemmän.

 

Joukkuekisassa voitto meni jälleen kerran Kuntokonnille. Toiseksi tuli Hauhon Sisu ja kolmanneksi Lappeen Siniset. Naisten joukkuekisan voiton vei Kuusankosken Urheiluseura ennen KK Länsi-Uusimaata ja KENSUttaria.