Viime hetken muistutuksia luisteluun

,

Kalevan Kierroksen luistelussa kypäräpakko

Vaikka tämän vuoden luistelu siirtyi luonnonjäältä tekojäälle, niin se ei muuttanut sitä asiaa, että luistelussa kaikkien luistelijoiden pitää käyttää kypärää. Kypärä pitää olla kiinni leuan alta, että se ei lennä päästä mahdollisen kaatumisen aikana. Mitään standardia ei kypärän suhteen ole, mutta jokaisen luistelijan oman turvallisuuden kannalta kypärän pitäisi olla pehmustettu niin, että jäähän osuessaan kypärä suojaa päätä vaurioilta.

Kun luistelijoita on parhaassa erässä 54, niin omien teräsuojien löytyminen voi olla hieman hankalaa, mikäli niitä ei ole merkitty kunnolla. Siellä saattaa olla kymmeniä samannäköisiä suojia odottamassa jään reunalla. Oman luistelun jälkeen saattaa olla sen verran väsynyt, että väärien suojien ottaminen voi käydä kenelle tahansa, jos suojia ei ole merkitty kunnolla.

Kilpailussa on kirikierrokset 10 km:n (50 kierrosta jäljellä) ja 20 km:n (25 kierrosta jäljellä) kohdilla. Kirikierrokset ilmoitetaan kelloa soittamalla ja kuulutuksella. Kirikierroksilla kullakin hyvitetään kolmea parasta luistelijaa 30-20-10 sekuntia. Kirikierroksiin ja hyvityksiin osallistuvat myös Kalevan kierroksen ulkopuoliset luistelijat.

Kierroslaskijoiden kannattaa muistaa, että vaikka luvassa on melko lauhaa keliä, niin kentän laidalla seisoskelu on melko viileää puuhaa. Varsinkin, jos on ensin luistellut oman eränsä ja käynyt pesulla. Vaatetta paljon päälle ja todella lämpöiset kengät jalkaan. Jään päällä seisoskelu jäähdyttää jalat tehokkaasti. Istuinalusen tai vastaavan hieman eristävän solumuovipalan mukaan ottaminen helpottaa hieman jalkojen tarkenemista.

Luistimien kärjet olisi hyvä olla loivat, jotta kaatumisien jälkeen nilkka- ja säärivammat olisivat mahdollisimman lieviä.

Kun jokaisessa erässä on mukana useita luistelijoita ja heidän matkavauhtinsa on erilaiset, niin kannattaa lukea mitä ohjeita on olemassa massastarttien osalta:

Tämän lisäksi kannattaa lukea koronaohjeistus myös huolellisesti läpi: