Kaksi päivää ilmoittautua luisteluun

2022 Kalevan Kierros alkaa luistelulla Kuopiossa lauantaina

Jääkiitoa Rantasalmella

Tämän vuoden Kierros on käynnistymässä sittenkin luistelulla helmikuussa. Vielä tammikuun lopussa tilanne oli hyvin epävarma luistelun ajankohdan osalta. Oli huomattavasti todennäköisempää, että luistelu olisi ollut vasta joulukuussa viime vuoden tapaan. Mutta nopeat koronamääräysten helpottamiset mahdollistivat luistelun järjestämisen alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Epävarmuus on kuitenkin hieman aiheuttanut sellaisen tilanteen, että monet ovat jättäneet ilmoittautumisen viime tippaan. Nyt on kuitenkin selvää, että tänä vuonna Kalevan Kierros voidaan järjestää huomattavasti varmemmin normaalissa järjestyksessä verrattuna kahteen edelliseen vuoteen. Joukkueilmoittautuminen on jo päättynyt. Yksilönä ehtii Kierrokselle ilmoittautumaan koko vuoden ajan. Mikäli haluaa saada tämän vuoden aikana kuusi lajia kasaan, niin luisteluun pitää ilmoittautua viimeistään huomenna 15.2.2022 klo 23.59 mennessä. Jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista. 

 

Luistelussa kypärä on pakollinen varuste. Sauvat eivät ole sallittuja välineitä Kierroksen luistelussa. Hieman vähemmän luonnonjäällä luistelleet voivat hieman turvata omaa suoritustaan erilaisilla suojilla.

Hannu Saarinen kävi tutustumassa matkaluisteluun Tuusulassa. Katso mitä oppeja sieltä sai luistelua varten.

Kalevan Kierroksen luistelutapahtuma Kuopiossa on jaettu kahteen lähtöön joiden välissä on radan kunnostustauko. Matkaan lähdetään kolmen luistelijan ryhmissä minuutin välein. Ensimmäinen ryhmä lähtee liikkeelle klo 9.00. Kolmen luistelijan joukko on jaettu siten, että aikaisempien vuosien tulosten perusteella he ovat eritasoisia. Tämä sen vuoksi, että peesauksen todennäköisyys olisi mahdollisimman pieni heti alussa. Koska rata on vain kaksi kilometriä pitkä, niin ruuhkaa siellä tulee olemaan melko varmasti. Mutta vähemmän kuin rataluistelussa, jossa 50-60 luistelijaa kiertää 400 m rataa. Peesaaminen on kiellettyä ja sitä tullaan valvomaan varsikin kärkipään osalta. Ja jokaisen luistelijan henkilökohtaisen turvallisuuden vuoksi on myös helpompaa havainnoida jään kuntoa, kun ei luistele kenenkään takana. Ensimmäiset luistelijat lähtevät liikkeelle 9.00-9.40 välisenä aikana. Heidän saavuttua maaliin alkaa radan kunnostaminen. Seuraavat luistelijat lähtevät liikkeelle klo 13.00. Jälkimmäiseen lähtöön on sijoitettu kaikki iltapäivän lähtöön halunneet sekä aikaisempien vuosien perusteella hieman kauemmin radalla viihtyneet luistelijat.