Downtown 65 Kalevan Kierros joukkue

Luistelija

Jani Markkanen

Jani Vantaan Seutulasta on Downtown 65:n rohkeuden ilmentymä. Välillä tosin myös rytisee, kun mennään lujaa ja isolla pinkillä sydämellä. Tämän mieskarkin bongaa usein järveltä, oli se sitten jäässä tai sula. Vain välineet vaihtuvat. Testitulokset kertovat, että Seinäjoella luistimen terät saavat ennätyskyytiä. Jani harkitsee vielä vakavasti, että luisteleeko hän kisoissa ajattomissa ”Risto Ulmala”-mallin shortseissa vai tuleeko jotain peittävämpää päälle.

Hiihtäjä

Janne Nurmi

Janne Vantaan Askistosta on yksi seuran perustajajäsenistä. Hänellä on kokemusta koko seuran lajikirjosta, hiihdon ollessa kuitenkin kenties se rakkain. Jo peruskoulun kolmannella luokalla hän osallistui Etelä-Suomen koulujen väliseen hiihtokilpailuun, jossa sijoittui hienosti ensimmäiseksi – lopusta päin lukien. Tämän jälkeen Jannelle on kertynyt jo kaksinumeroinen luku Finlandia-hiihtoja sekä muun muassa Vasaloppet sekä König Ludvig Lauf -suoritukset. Ei muuta kun lisää fluoria pohjaan ja menoksi. Knoppitietona vielä Jannesta, hän tuntee Hybrid Childrenin Jassen ja hänellä on pohjoismaiden kolmanneksi jäykimmät takareidet.

Suunnistaja

Kari Hillo

Jos aikaisemmissa lajeissa on annettu muille joukkueille vähän siimaa, niin nyt sitä aletaan kelaamaan tosissaan takaisin. Valkeakoskelaislähtöinen Kari on edelleen kansallisella tasolla merkittävä tekijä. Jukolan viestejä on vyöllä reilu 25 kpl. Karin askel metsässä on niin samettisen pehmeä, että sitä voi jo kutsua tanssiksi. Myrskyvaroitus julistetaan Kalevan Kierroksella Downtownin puolesta viimeistään Mynämäellä.

Soutaja

Ossi Kokkonen

Soudussa airoihin tarttuu Ossi, Kannelmäen tuore vahvistus Downtown 65 perheeseen. Jos muilla seuran jäsenillä on sixpack, niin Ossilla se on vähintään eightpack. Tämä mies on tikissä. Ossin käydessä kuntosalilla käskyttämässä soutulaitetta, mene joka kerta laakerit vaihtoon. Nyt enää jännitetään sitä, nähdäänkö Kierroksen historiassa ensimmäisen kerran, kun soutuvene nousee plaanin.

Pyöräilijä

Ville Hiltunen

Pyöräilyssä Downtownia edustaa Ville, todellinen aeroasennon ja aika-ajon erikoismies. Hänen treenimotivaatiota kuvaa se, kun ulkona oli hieno pyöräilyilma, niin Ville ajoi yli neljän tunnin treenejä kellarissaan trainerilla, jotta sai riittävän kovan harjoitusvasteen. Kisatilanteessa vastustajille ei tule täältä tuumaakaan löysää, sillä tämän kaverin kasetti kestää.

Juoksija

Mikko Mäkelä

Mikko on Downtownin juoksun uljain soihdunkantaja. Hän on samalla kävelevä tietopankki liittyen sekä juoksuvalmennukseen että Suomen ratamatkojen tuloshistoriaan. Näiden lisäksi hän on reilusti alle kolmen tunnin maratoonari. Mikolle sopii toki kaikki juoksumatkat 400 metristä aina maratoniin saakka. Hän on myös tehnyt laajaa tutkimusta vaatetuksen vaikutuksesta suoritukseen ja tullut siihen tulokseen, että parhaan lopputuloksen saa Downtownin hihattomalla juoksupaidalla, lajissa kun lajissa. Kisoissa Mikolla on tapana lähteä alkuun kovaa ja kiristää sitten loppua kohti.

Downtown 65 Kalevan Kierroksen haastejoukkueen uutiset

Keskiviikko 26.6 kuntosali ja Concept soutulaite. Parin kilsan testiajo, mikähän on sopiva matkavauhti? Edellisenä päivänä vahvistui minun Downtown 65 edustuspaikka Kalevan Kierroksen haasteen soutuun. Puhelu ja pari sähköpostia ja venekin oli Virroille hoidettu. Enää puuttui 30km soutu.

Vaimo ja tytär lähtivät retkelle mukaan ja kannustamaan.
Pienet säädöt ja muutamat vedot ennen iltapäivän starttia, vene tuntui nopealla ja perään asennettu iso peili vakuuttivat soutajan.
Alun kapeammat ja rauhalliset vedet olivat hyvä alusta hioa soututekniikkaa kuntoon. Pian oma rytmi löytyikin ja huomasin eteneväni muutamien yksiköiden kanssa varsin samaa nopeutta. Edellä menevien värikkäät paidat helpottivat peilin kautta navigointia.
Isommalle baanalle saavuttuani alkoi sivutuuli ja isompi aallokko tehdä etenemisestä haastavampaa, mutta en antanut sen droppaa tunnelmaa. Tasaisin välein nestettä kehoon välillä energiaa geelin muodossa ja puita uuniin.
Maalisuoralla riitti klapeja vielä loppukirin. Maalissa olin onnellinen matkasoutuneitsyyden menettänyt mies sormet rakoilla ja istumalihakset hellänä. Loppuaika 3.27 ja risat oli vähän enemmän mitä oli soutulaitteella kalibrointi😉
Mukava ja välitön tapahtuma ja järjestelyt toimi hienosti.
Kiitos ja kumarrus.
Downtown 65 alkaa seuraavaksi focusoimaan Lappeenrantaan ja pyöräilyyn.
Downtown 65:n vuosikokouksessa kerrottiin seuran haastetun Kalevan Kierrokselle. Seuraavaksi ”arvottiin” osallistujat lajeihin.
Käsi pystyyn halukkuuden merkiksi luisteluun ja eikun treenaamaan uutta lajia. Joka lajiin jäi tosi kovia tekijöitä varamiehiksi.
Matkaluistimiin olin totutellut jo parin talven ajan, mutta vain järvien jäillä ja sauvoilla tukien. Ogelin tekojääradalla kovalla pinnalla huomasi jo ekoissa treeneissä, että terät kaipasi huoltoa. Välillä piti koeajaa hokkaritkin keskinopeusvertailun tekemiseksi. Kisakalustoksi valikoitui retkiluistimet, jotka päivitin vielä tapahtumaa edeltävänä päivänä Isvidda:n laadukkaampaan terään.
Kisapäivään startattiin kierroslaskijan Mikko Mäkelän kanssa Vantaalta aamutuimaan. Matkalla Mäkelä tiedusteli vielä puhelimitse järjestävältä taholta viimehetken tipsit ja se kannatti: monessa lajissa tuomittu peesaaminen on tässä tapahtumassa ihan ok. Hyvä tieto.
Ensituntuma Seinäjoen luistelukeskuksen ulkojäästä oli hätkähdyttävä; kovaa kuin teräs. Testikierroksen jälkeen vaihdoin vielä terät toisiin jalkoihin ja toinen kierros menikin sujuvammin.  Jäi selvittämättä oli vika luistelijassa vai terissä.
Elämäni ensimmäinen matkaluistelulähtö oli tapahtumassa ja sen kyllä huomasikin. Turha ujoilu takarivissä aiheutti heti alkukierroksille pienen takaa-ajo fiiliksen, kun joutui lähteä etsimään edestä sopivaa vauhtia etenevää ja riittävän leveää selkää.
Rytmi löytyi ja sopivat ryhmät. Oma luistelukin rentoutui matkan aikana, mihin vaikutti jään kuluminen ja parantunut terän ”pito”. Maalissa oli voittajafiilis vaikka erän voittajalle hävisin ainakin kymmenen kierrosta. Endurance hengessä ois voinut kääntää kiertosuunnan ja luistella vielä toisen mokoman. Kierroslaskija Mäkelälle tämä 75 kierrosta saattoi riittää.
Upea kokemus hienossa tapahtumassa. Ei liian isoa, ei liian kaupallista. Pukkarissa vaihdetut keskustelut vanhojen tervaskantojen kanssa sai minut pohtimaan: ”vetäiskö koko kierroksen?”
Kiitos ja näkemisiin:
Jani Markkanen
Downtown 65