Tallaajien tiedote numero 3

Tuusulan Tallaajat tiedote numero 3/2019 (20.3.2019)

Johtokunnan kuulumisia
Tallaajien hallitus piti järjestäytymiskokouksen 5.3.2019. Kokouksessa seuran varapuheenjohtajaksi valittiin Mikko Ylönen ja tiedotusvastaavaksi Hannu Saarinen.

TJM 2019

Tallaajat on järjestämässä jo 25. kertaa juostavaa TJM- maratonia. Tähän juoksuntapahtumaan on otettu mukaan uusia sarjoja ja juoksumatkoja, esimerkiksi pienille lapsille tarkoitettu minimaraton ja hieman isommille 5 km:n juoksu. Uudeksi yhteistyökumppaniksi on saatu mukaan Tuusulan seurakunta joka hoitaa nämä lasten juoksut. Tiedota tästä juoksutapahtumasta lähipiiriäsi.
Tuusulan Tallaajien osuus järjestetyissä on, kuten edellisnäkin vuosina, liikenteen ohjaustehtävät.
Pidämme 26.4 klo 17 talkoot, jossa laitetaan opasteet paikalle ja maratonpäivänä klo 10 on liikenteenohjaajien ”käskynjako”. Huomaa, että liikenteen ohjaukseen tarvitaan noin 20 Tallaajaa, joten merkitse päivä kalenteriisi. Jos mahdollista niin ilmoittaudu minulle jo huhtikuun puoleenväliin mennessä talkoolaiseksi. Tuusulan Tallaajat voivat myös osallista juoksuun.

Suunnistusharjoitus

Toukokuun alussa eli 2.5.2019 Tallaajat järjestää Kalevan Kierroksen jäsenille ja Tallaajille tarkoitetun suunnistusharjoituksen Keskari-rastien yhteydessä. Osoitteessa: Rusutjärven ravirata, Nummitie Tuusula. Harjoituksessa tarkoituksena on keskittyä oikeaan reitin valintaan. Rastitapahtumaan tehdään Tallaajille ja Kiertäjille oma noin 9 km:n reitti, joka on kierroksen suunnistuksen omainen.
Aluksi lähtöalueella tutustutaan kartalta eri reitinvalintoihin rasti-rastilta. Tämän jälkeen suunnistaja sitten suunnistaa yksin valitun reitin.
Varaamme harjoituksessa riittävästi aikaa opetukseen ja reitin kiertämiseen. ”Hitaampien” osanottajien kanssa voidaan aloittaa jo klo 15. Lähtöpaikalla on 3-4 opastajaa. Harjoitukseen tulevan on osattava alustavasti suunnistuksen alkeet ja karttamerkit.

Suunnitteilla soudun alkeiskurssi

Lisäksi suunnitteilla on järjestää touko/kesäkuun vaihteessa Soudun alkeiskurssi Tuusulanjärvellä. Tämän kurssin painopisteinä ovat veneen käsittely, suuntima, vuoron vaihto, melonta ja soutu. Siitä tarkemmin seuraavassa tiedotteessa.

Erkki Heminen