Soudun SM-kisoista menestystä kiertäjille

,

Lohjalla soudettiin keskimatkan SM-kisat

Puuvenesoudun pienveneiden keskimatkan SM-kisa on on ollut pitkän aikaa Pirkan soudun yhteydessä, mutta tänä vuonna soudut järjestettiin Lohjalla. Kalevan Kierroksen soutukin on järjestetty monta kertaa Lohjalla, mutta silloin lähtö ja maali ovat olleet Lohjan keskustassa. Nyt kisakeskus oli Karjalohjan keskustan läheisyydessä olevan kylpylän rannassa ja soutureitti oli Karjalohjanselällä. Matkana oli noin 22 km, joka soudettiin kahtena kierroksena. Sääennuste lupasi päivän sääksi ennakkoon todella huonoa keliä; sadetta ja myrskytuulta. Kisa-aamuna satoi vielä pari tuntia ennen lähtöä, mutta saderintama meni ohi sopivasti ennen kisan alkua. Tuuli oli sen sijaan kohtuullisen kova vielä lähtöhetkelläkin. Ja kisan aikana tuuli voimistui toisen kierroksen aikana vielä lisää. Tasainen tuulilukema oli pahimmillaan 8 m/s ja puuskissa reilusti yli 10 m/s. Kun lounainen tuulen suunta osui vielä kohtuullisen hyvin soutureitille, niin soutaminen oli todella haastavaa.

Kiertäjät olivat mukana souduissa isolla joukolla. Vaikka pyöräilyyn on aikaa vain viikko, niin ilmeisesti harjoituksia on tehty myös soutamalla, sillä menestystä tuli monessa sarjassa. Jos mukaan otetaan Kierroksella mukana olleetkin niin mitaleja tuli parikymmentä kiertäjille.

Yksinsoudun voitosta käytiin tiukkaa kamppailua. Sulkavalla ensimmäisen voittonsa ottanut Marko Leppämäki voitti myös keskimatkan. Leppämäki voitti toiseksi tulleen Pekka Mäkelän puolella minuutilla. Kolmanneksi sijoittunut Jon Närhi jäi hopeasta 25 sekuntia. Aikaisempina vuosina pidempiä matkoja hallinnut Heikki Karjaluoto jätettiin tällä kertaa ilman mitalia.

Marko Leppämäki hallitsee tänä vuonna puuvenesoutua; toinen SM-kulta Lohjalta mitalikaappiin.

Kiertäjistä yksinsoudussa Lars Svenskberg voitti 70-vuotiaiden sarjan. Rami Heikkilä souti pronssille 40-vuotiaiden sarjassa.

Rami Heikkilä souti SM-pronssille tutuilla vesillä.

Naisissa Anneli Lintukangas oli 50-vuotiaiden sarjan voittaja. 60-vuotiaiden sarjassa voittajaksi souti Riikka Kaipia.

Kovat tuulet selättänyt Riikka Kaipia voittajana 60-vuotiaiden naisten yksinsoudussa.

Parisoudussa Matti ja Tomi Huttunen voittivat 40-vuotiaiden sarjan. 60-vuotiaiden sarjassa Kari Köninki ja Eero Mäkipelto soutivat kolmanneksi.

Palkintopallilla oli ahdasta 60-vuotiaiden parisoudun mitalienjaossa.

Vuorosoudussa Tero Haiko ja Mikko Paalumäki voittivat 40-vuotiaiden sarjan. Vuorosoudun sekasarjan 50-vuotiaiden voitto meni Ari Ilolalle ja Tytti Pelkoselle.

Ilola ja Pelkonen Sulkavan tapaan korkeimmalla pallilla vuorosoudun sekasarjan palkintojenjaossa.

Miesten 70-vuotiaiden voittoon souti pari Aimo Väisänen ja Leino Nisula.