Ski Jyväskylä Kalevan Kierros joukkue

Luistelija

Marko Korhonen

Hiihtäjä

Jonne Seppänen

Jonne on nuoruudestaan huolimatta jo kokenut monipuolinen kestävyysurheilija. Jonne on haastanut vuosien saatossa itseään ja kilpakumppaneitaan niin yleisurheilussa, juoksussa, suunnistuksessa, maastopyöräilyssä, seikkailu-urheilussa kuin hiihdossakin. Lähitulevaisuuden tavoitteena Jonnella on menestyminen hiihdon ohella kotimaan polkujuoksukisoissa, sekä siipien kokeilu ulkomaiden vuorijuoksuissa.

Analyyttinen ja kehittymisjanoinen tuotantotalouden DI Jonne pyrkii yhdistämään menestyksekkäästi urheilun, työelämän sekä sen ohessa aloittamansa tietojärjestelmätieteen opiskelun. Tehokas ajankäyttö on Jonnen toiminnan ydin, jolloin ”miten ehdit tehdä noin paljon kaikkea” on tuttu lausahdus kavereiden suusta.

Suunnistaja

Minna Truhponen, joukkueen kapteeni

Minna on pyörittää seuran toimistoa ja päivittäisvalmennusta mutta ehtii vapaa-ajalla edelleen liikkumaan aktiivisesti. 20 vuoden kilpasuunnistuskokemus ja vuosien ryhmäliikunnanohjaustausta ovat luoneet pohjan, jotka takaavat kovan kulun ja jaksamisen myös Kalevan kierroksella, vaikka keskittyminen viime vuosina onkin ollut enemmän sprinttimatkoilla. 18 starttia Venlojen/Jukolan viestissä eivät ole vahinko ja Minna tuleekin taistelemaan naisten kärkisijoista”

Soutaja

Heikki Karjaluoto

Pitkän linjan kestävyysurheilija. Lajivalikoima puuvenesoutu ja maastohiihto.

Löytänyt puuvenesoudun muuttaessaan Jyväskylästä Ouluun 2000-luvun alussa. Toisen kipinän soutu-uralle antoi paluumuutto Jyväskylään 6 vuotta myöhemmin harjoitusmaisemien vaihtuessa Oulujoen rantatörmistä Päijänteelle. Aloitti soutu-uransa vuorosoudusta, sittemmin pääosin yksikkösoutaja. Kierroksen soututapahtumissa käynyt aiemmin useita kertoja niin yksiköllä kuin vuorosoutuveneellä, mutta nyt ensimmäistä kertaa virallisesti mukana Kierroksella joukkueessa. Tulevan kesän Kierroksen soudun tavoitteena virittää niin vene kuin mieskin huippukuntoon seuraavan viikonlopun Sulkavan Soutuun.

Pyöräilijä

Miika Ruokonen

Miika on Espoolainen virkamies, joka viihtyy urheilurintamalla parhaiten suksien päällä. Hiihtopiireissä Miika tunnetaan maratonhiihtoihin erikoistuneena tasatyöntäjänä, joka on aina viivalla ollessaan paha vastustaja. Muutama kesä sitten mies hurahti maantiepyöräilyyn pitkien kilpailumatkojen johdosta. Pitkät hiihdot ja monipuolinen lajitausta luovat erinomaisen pohjan kesän pyöräilylle. Kalevan kierroksen pyöräilyä Miika odottaa innolla ja aina kun numerolappu lyödään rintaan, on menestyminen myös kirkkaana mielessä.

Juoksija

Harri Metsäranta

Olen maaliskuussa 40 vuotta täyttävä mies Jyväskylästä. Nuorempana tuli harrastettua useita eri lajeja, mm. juoksua ja ampumahiihtoa. 23-vuotiaana urheilut jäivät kuitenkin vähille loukattuani polveni. Uuden innostuksen oman kuntoni ylläpitämiseen sain kirkkovenesoudun kautta kahdeksan vuotta sitten, minkä avulla huomasin polveni jälleen kestävän myös juoksua. Juoksu- ja soutukisojen lisäksi minut saattaa löytää myös ampumajuoksukisoista.

Ski Jyväskylä Kalevan Kierroksen haastejoukkueen uutiset

29.9.2019 oli päivä, milloin ajattelin olla tämän vuoden parhaimmassa juoksukunnossa, kun tammikuussa Nurmen Erkki pyysi minua Ski Jyväskylän haastejoukkueen juoksijaksi.

Huhtikuussa juoksukuntoni näyttikin olevan hyvässä vireessä, kun juoksin puolimaratonilla ennätykseni 1:23:50. Haaveet parantaa puolimaratonin ennätystä edelleen alkoi kaatumaan kesän alussa erinäisten ongelmien takia.
Kalevan kierroksen puolimaratonille jouduin lopulta starttaamaan jalkavaivojen ja terveysmurheiden takia noin kuukauden harjoittelutauon jälkeen. Onneksi Ski Jyväskylän Marko Korhonen, Jonne Seppänen, Minna Truhponen, Heikki Karjaluoto ja Miika Ruokonen olivat suoriutuneet loistavasti omissa lajeissaan ja minä sain suorittaa tällä kertaa juoksuosuuteni rauhalliseen tahtiin. Minulla oli helppo tehtävä varmistaa haastekisan voitto Ski Jyväskylälle.
Harri Metsäranta Ski Jyväskylä

Kalevan kierroksen suunnistus, 25.toukokuuta. Ai se on jo keväällä! Tuo oli ensimmäinen ajatus, kun olin ilmaissut kiinnostukseni suunnistusta kohtaan ja sain tietää sen ajankohdan. Vaikka suunnistus on ollut oma laji jo yli 20 vuotta, koskaan en ole edes ajatellut osallistumista Kalevan Kierrokselle. Alkuvuodesta, kun kuulin, että olemme mukana haastekierroksella, olin kuitenkin heti vapaaehtoinen! Pitkään lajia harrastaneena uusia haasteita tarvitaan!

Valmistautuminen kierrokseen alkoi välittömästi. Panostus on viime vuosina ollut sprinttisuunnistuksessa mutta tänä keväänä siirsin ajatuksia enemmän pitkälle matkalle. Kolme viikkoa ennen Kalevan Kierrosta juoksinkin elämäni ehkä ensimmäisen onnistuneen pitkän matkan suunnistuskisan pääsarjassa. Kaksi viikkoa ennen Kalevan kierrosta suoritin 3 tunnin rogainingin hieman maksimisuorituskykyäni matalammalla teholla. Sitten ei vaadittukaan enää kuin loppusilausta ja huilausta.

Kisaviikon maanantaina kenraaliharjoituksen maakuntaviestissä, joka meni enemmän tai vähemmän penkin alle. En kuitenkaan ollut huolissani, sillä tiesin pystyväni parempaan. Suurempi huolenaihe tuli keskiviikkoiltana, kun kurkkukipu iski. Niin tyypillistä! Ei muuta, kun kaikki keinot ja dropit käyttöön. Loppuviikko menikin pääasiassa peiton alla oleillessa. Kurkkukipu ei hävinnyt muttei olo onneksi huonontunutkaan. Kisa-aamuna huokaisin helpotuksesta, tänään pääsen viivalle!

Kisakeskuksessa metsän keskellä tai väliaikalähdössä ei ollut itselle mitään uutta. Kostea kelikään ei haitannut, mieluummin sade kuin helle. Kisa lähti alusta asti hyvin käyntiin. Etenemistä vauhdittavia uria oli nähtävissä jo ensimmäisillä rastiväleillä, ja samoja uria olikin hyvä juosta joka kierroksella. Puolen välin jälkeen lähteneenä, ensimmäisellä kierroksella riitti ohiteltavia. Yrittipä välillä joku seuratakin mutta rastin jälkeen sain aina huomata olevani jälleen yksin. Toisella kierroksella oli todella hiljaista ja omaa työtä pystyi tekemään koko ajan. Toiseen kartanvaihtoon tullessa sarjan voittaja tuli samanaikaisesti maaliin, käsittämättömän kovaa parhaat menevät! Viimeinen kierros oli hienoista taistelua suunnistusväsymystä ja pohkeiden kramppeja vastaan. Kompastumisiin ei ollut varaa, muutoin olisi tehnyt kipeää. Kolmanneksi viimeiselle rastille tulo ja seuraava rastiväli meinasivat vielä aiheuttaa haasteita mutta lopulta nekin hoituivat minimaalisella aikahukalla. Leima viimeiseltä rastilta, loppusuora ja se oli siinä!

Kokonaisuutena suoritus oli todella tasapainoinen ja hallittu. Kulku ei ehkä ollut täydellinen ja pohkeiden kramppiherkkyys jäi harmittamaan, kun lopun vauhtia joutui säätelemään sen mukaisesti, mutta tyytyväinen täytyy olla. Aika 2.22, keskisyke 166 ja maksimi 182. Sykemittarin harjoituskoonti kertoo kaiken oleellisen: Harjoituskuormitus äärimmäinen, palautumisaika yli 8 pv. Nyt jalat kattoon ja Jukolaa odottamaan!

Minna Truhponen, Ski Jyväskylä