Pikkarainen ja Korpijärvi Kalevan Kierroksen voittajiksi – suunnistus kosteissa olosuhteissa

,

Kierroksen päättävä laji suunnistus järjestettiin Kouvolan Jaalassa, Huhdasjärven kylässä. Järjestelyistä vastasi toista vuotta peräkkäin Kuusankosken Urheiluseura. Kisassa oli kolme lähtöä: ensin matkaan lähtivät klo 9.00 nautiskelijat,  9.15 lähti liikkeelle yhteislähtö ilman hajontaa (eli kaikki rastit samassa järjestyksessä) ja klo 10.00 alkaen oli vuorossa väliaikalähdöt, jossa kolmen suunnistajaa lähetettiin matkaan minuutin välein.

Klo 9:00 yhteislähdön tunnelmaa.

Keskimmäisestä lähdöstä lähteneet saivat suorituspisteen (laji suoritettu hyväksytysti), mutta eivät taulukkopisteitä. Hajonnattomassa suunnistuksessa on tarkoituksena madaltaa kynnystä suunnistukseen osallistumiseen ja yhteistyötä tehden moni selvittikin ainakin ensimmäisen kartan hyväksytysti. Yhden kartan hyväksytty suorittaminen oli kriteeri suorituspisteen saamiseen myös muissa lähdöissä.

Reitti oli noin 15 km, kolmena noin 5 km lenkkinä, joiden välissä oli kartanvaihto ja mahdollisuus tankkaukseen. Matka oli sama kuin viime vuonna, mutta maastopohja oli hieman hidaskulkuisempaa, puusto peitteisempää ja maasto huomattavasti märempää. Polkuja ja teitä oli varsin vähän nopeuttamassa matkantekoa, sen sijaan selkeitä kiintopisteitä kuten lampia ja voimalinjoja oli tarjolla.  Tänä vuonna vietettiinkin keskimäärin enemmän aikaa metsässä ja maalissa oli enemmän väsyneitä jalkoja.

Tämän vuoden suunnistuksen rastivälit.

Miesten neljän kärki suunnistuksessa erottui selkeästi. Nopeimmin radan suunnisti Eero Markkila (Kankaanpään Kalevankiertäjät) ajassa 1:49:56. Seuraavina tuloslistassa ovat Aki Ylitalo (Hauhon Sisu) ja Toni Pikkarainen (Kuntokonnat) noin minuutin ja kaksi voittajalle häviten. Neljänneksi suunnisti Jaakko Liukkala (Hauhon Sisu). Kierroksen kokonaispisteissä Pikkarainen säilytti johtopaikan, vieden siten kokonaiskilpailun. Liukkalan hyvä suunnistus nosti hänet kokonaispisteissä toiseksi, varsin niukasti ohi Matti Huttusen (Lappeen Siniset), joka putosi näin ollen kolmanneksi.

Eero Markkila, suunnistuksen nopein.

Kokonaiskilpailun voittaja Toni Pikkarainen tulossa suunnistuksen maaliin.

Naisista suunnistuksessa Kiertäjistä nopien oli Hanna Lyyra (Kuusankosken Urheiluseura) ajalla 2:41:52. Saman seuran Terhi Harjula suunnisti toiseksi ja kolmanneksi Nina Ljungqvist-Sarparanta (KK Länsi-Uusimaa), reilut 10 minuuttia nopeimmalle jääden. Suunnistuksessa hieman hapuilleen ja 6. sijoittuneen Kirsi Korpijärven pistesaalis riitti naisten kokonaiskilpailun voittamiseen, vieläpä varsin runsaalla marginaalilla. Kokonaiskisan toisen sijan vei Katri Pylvänen hyvän suunnistuksen jälkeen (5.) ja kolmanneksi sijoittui Harjula.

Naisten kokonaiskilpailun voittaja Kirsi Korpijärvi.

Miesten joukkuekilpailussa voiton vei Hauhon Sisu, toiseksi sijoittui Lappeen Siniset ja pronssille tuli KK Länsi-Uusimaa. Naisten joukkuekilpailussa Kuusankosken Urheiluseura vei jälleen voiton. Toiseksi tuli KENSUttaret niukasti ennen KK Länsi-Uusimaan joukkuetta.