Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtumassa tullaan noudattamaan eri viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita.

Viranomaisten, OKM:n, THL:n ja lajiliiton määräykset ja ohjeet (linkit):

Aluehallintaviranomaisten tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistus

THL: Koronaviruksen tarttuminen ja siltä suojautuminen

Suomen Pyöräilyn ohjeistus harrastus- ja kilpailutoiminnasta

Kipeänä kilpaileminen

Mikäli kilpailijalla tai hänen kanssaan kisapaikalle matkustaneella/matkustaneilla henkilöillä esiintyy korona-viruksen oireita, kilpaileminen ja kisapaikalle tuleminen on ehdottomasti kielletty. Samoin kilpailemista tulee välttää, jos kilpailijan lähipiirissä on kahden viime viikon aikana ollut koronatartunta tai -epäily. Oireet ja niiden hoito-ohjeet voi tarkastaa THL:n sivuilta: Oireet
Mikäli kilpailija joutuu jäämään pois sairastumisen vuoksi, voi hän siirtää osallistumisensa ensi vuoden tapahtumaan.

Tapahtuman järjestelyt

Kisakanslia
Kisakansliasta saatavan osallistujamateriaalin jako tehdään mahdollisimman sujuvaksi. Jonotettaessa on huolehdittava turvaväleistä. Joustava materiaalin jako onnistuu riittävän hyvällä ennakkotiedotuksella ja kisakanslian ennakkojärjestelyllä.

Lähtö
Lähtöön järjestäydytään ajoissa turvaväleistä huolehtien. Tarkista oma lähtöaikasi vielä kilpailupaikalla ja ole ajoissa valmistautumassa lähtöön. Lähtöön järjestäydyttäessä tarkastetaan myös turvallisuus (pyörän toimivuus, jarrut ja pyöräilykypärä).
Lähdössä on kilpailijoiden käyttöön käsidesiä ja suosittelemme kaikille kilpailijoille hanskojen käyttöä lähtötelineestä kiinni pidettäessä.

Pukutilojen käyttö
Kilpailijoille suositellaan kisapukeutumista ennen kilpailupaikalle tuloa. Veryttelyasun riisuminen ennen kilpailua voi tapahtua oman auton luona. Mikäli on tarvetta pukuhuoneen käyttöön, niin kilpailijoita ohjeistetaan sopivasta henkilömäärästä yhtä pukuhuonetta kohden.

Reitillä
Vältetään niistämistä, syljeskelyä ja yskimistä ajon aikana ja huomioidaan takaa tulevien turvallisuus (korona tarttuu pisaratartuntana).
Huoltopisteillä juomiin ja ruokiin ei kosketa omin käsin, vaan huoltopisteiden talkooväki antaa kilpailijalle käteen juomat ja syötävät käyttäen erityistä huolellisuutta hygienian suhteen.

Käsihygienia
Käsien pesu on mahdollista kilpailupaikalla. Käsidesiä on tarjolla useassa eri pisteessä.
THL:n ohje käsien pesuun

Pesutilojen käyttö
Kilpailijoille suositellaan peseytymisen välttämistä kilpailupaikan pesutiloissa. Paikkakunnalla majoituksessa olevia kehotetaan käyttämään omien hotellihuoneiden ja vuokramökkien pesutiloja, mikäli se on mahdollista. Myös uimarannalla peseytymistä suositellaan. Mikäli kilpailupaikan pesutiloja kuitenkin joudutaan käyttämään, niin ihmisten enimmäismäärä rajoitetaan viranomaisohjeiden mukaiseksi.

Ruokailu
Ruokailu tapahtuu kilpailupaikalla ulkotiloissa. Jonotettaessa ja syötäessä on huolehdittava turvaväleistä (suositus 1 – 2 metriä) ja vältettävä ylimääräisiä kontakteja.

Tulospalvelu
Live-tulospalvelu on nähtävissä netissä olevalla sivustolla. Kisan jälkeen tuloksia tullaan julkaisemaan myös Kalevan Kierroksen nettisivuilla mahdollisimman nopeasti. Kisapaikalla olevalle tulostaululle tulevat myös paperiset tulosliuskat, mutta kilpailijoita ohjeistetaan katsomaan tuloksia nettisivuilta.

Palkintojenjako
Palkintojenjakoa ei järjestetä. Palkinnoille pääsevät kilpailijat saavat palkintonsa kisakansliasta siinä vaiheessa, kun tulospalvelu on saanut sarjan kolme parasta valmiiksi ja protestiaika on ohi.

Tiedotus
Kalevan Kierroksen hallitus tiedottaa kaikista pyöräilyyn liittyvistä muutoksista Kalevan Kierroksen nettisivuilla, Kalevan Kierroksen facebook-sivuilla, Kalevan Kiertäjien facebook-ryhmässä sekä sähköpostitse.

Yleisö
Koska kilpailureitti kulkee yleisillä teillä, voi reitin varrella olla kilpailun ulkopuolisia henkilöitä. Kilpailukeskuksessa olevalle yleisölle kerrotaan kuulutuksin ja ennakkotiedotuksin turvallisuusväleistä.

Maskisuositus
Kasvomaskeja suositellaan käytettävän niissä tilanteissa, joissa lähikontaktin välttäminen ei ole mahdollista.

Kilpailun jälkeen

Mikäli kilpailija saa koronavirukseen liittyviä oireita viiden vuorokauden aikana kilpailun jälkeen, hänen tulee olla yhteydessä pyöräilyvastaavaan (tiiu.tuomi@gmail.com) tai kilpailun järjestäjään altistumisten selvittämiseksi.