Noname ja Kalevan Kierros yhteistyöhön

,

Tammi-helmikuun vaihteessa Kalevan Kierros sai uuden ns. nimiyhteistyökumppanin, noname tuotemerkistään tutun Nomade Collection Oy Ab:n. Yhteistyösopimus on 2+1 vuotinen. Kalevan Kierros tarjoaa nonamelle mm. näkyvyyttä kaikessa viestinnässä ja markkinoinnissaan sekä mahdollisuuden tilata noname-Kalevan Kierros-tuotteita (joista lisää tietoa myöhemmin). Vastavuoroisesti Kalevan Kierroksen kokonaiskilpailuiden palkinnot tulevat olemaan lahjakortteja noname-tuotteisiin. Lisäksi noname tarjoaa Kiertäjille -30% alennuskoodin 2 kertaa vuodessa (tästä lisätietoa tulossa pian).

Sopimuksen allekirjoitti nonamen avainasiakaspäällikkö Kari Arponen. Niinpä jututimme Karia, alla muutamia kysymyksiä ja hänen vastaukset:

  • Kari, kuka olet, mistä tulet ja minne menossa?

Kari A., raumalaislähtöinen 48-v. vuotias urheilun suurkuluttaja ja nonamen osaomistaja.  Lähestulkoon kaikki urheilu menee, mutta kestävyyslajit ovat sydäntä lähellä.  Suunta on aina mieluummin kohti kuin poispäin, mutta menossa mukana ainakin.

  • Noname? Nimen tarina? Oliko niin, että kukaan ei vain keksinyt nimeä ja siinähän se sitten oli, ”noname”?

Nimen tarina on näin, sillä erotuksella, että nimiä kyllä keksittiin, mutta mikään ei mennyt aikoinaan patentti- ja rekisterihallituksessa läpi syystä tai toisesta. Tästä sitten sisuuntuneena yksi silloinen omistajamme totesi, että ”ollaan jätkät ihan ilman nimeä ja mahdetaanko päästä yrittämäänkään, jos näin noname ollaan”.  Siitä se idea sitten lähti…

  • Nonamen historiasta, tavoitteista ja arvoista lyhyt yhteenveto?

Yritys perustettiin 1999 valmistamaan, markkinoimaan ja myymään omaa noname tuotemerkkiämme. Tavoite on olla vahva vaihtoehto kansainvälisille merkeille ja niille, jotka arvostavat yksilöllisyyttä.  Siksi olemmekin vahvasti läsnä juuri seurakaupan puolella. Nykyään meiltä löytyy myös vahvasti webkaupan puolelta tuotteita myös yksittäisten asujen tarvitsijoille. 

Slogan ”Hyvä asiakaspalvelu on aina muodissa” on toiminut jo yli 20 vuotta.   Arvolupauksena olemme pyrkineet olemaan ei huonommista paras vaan parhaista hinnaltaan järkevin vaihtoehto oman designin tuoteryhmissä.  Samoin toimimme nykyään ISO 9001 kv. laatustandardin alla.

  • Kalevan Kierrokseen liittyvä henkilökohtainen juttu tai muisto, jos sellainen löytyy?

Henkilökohtaisesti en ole KK:hon osallistunut, niin varmaan paras muisto on hyvän lapsuudenkaverini Lasse Torpon Kalevan Kierroksen voitto täysin pistein (6000 p) vuonna 2008.

  • Miksi päätitte lähteä Kalevan Kierroksen kanssa yhteistyöhön?

Koemme nonamella, että olemme saaneet paljon kestävyysurheilulta. Tämä on hyvä mahdollisuus olla mukana meille tärkeiden lajien parissa. Liiketoiminnallisesti koemme, että jos pystymme kannustamaan Kierroksen seuroja yhtenäiseen asustukseen tai löytämään uusia noname asujen käyttäjiä ja tarinoita tulevaisuuteen, niin olemme onnistuneet. Toivotamme kaikki Kiertäjät tutustumaan meidän mallistoomme (https://clubline.nonamesport.com/fi).

Kari Arponen