NAUTISKELIJAT METSÄSSÄ

,

Kun valmistauduimme Kalevan Kierroksen suunnistuksen lähtöön, sade teki tuloaan. Hetken päästä se kasteli koko kisamaaston. Metsässä oli innokasta porukkaa, vaikka kostea keli teki matkanteon haasteelliseksi.
Matkana kaikilla oli vaativa noin 15 kilometrin suunnistusurakka. Tuusulan Tallaajien niin sanottujen nautiskelijoiden ryhmässä syntyi sopivia letkoja, joissa ei huumoriakaan unohdettu. Niin hitaampien kuin nopeampien ryhmässä osattiin huomioida myös yhteistyön merkitys.

Tallaajien 70-sarjalainen Eero Savonen kertoi järjestäjille tavoitteekseen läpipääsyn ja arveli sateesta olevan haittaa silmälasien käyttäjälle. Hänen tavoite toteutuikin reilussa neljässä tunnissa.
Vaativa keli ja maasto sekä suunnistajien tasoerot olivat odotetun suuret. Kun nopein kellotus oli 96 minuuttia, niin sitkeimmät sissit käyttivät yli 8,5 tuntia. Enemmän kuin hatunnoston arvoinen oli yli 80-vuotiaiden sarjan Tuusulan Tallaajien Risto Viitasen suoritus. Hän suunnisti radan ajassa 8 tuntia 36 minuuttia ja 40 sekuntia.

Lehtonen ohitti olympiavoittaja Mannisen

Tallaajien Juha Lehtonen ohitti kokonaiskisassa olympiavoittaja Hannu Mannisen. Manninen johti kokonaiskilpailua luistelun ja hiihdon jälkeen, mutta suunnistus pudotti hänet seitsemänneksi. Hyvin suunnistanut Lehtonen oli tuloksissa kahdeksas ja nousi kokonaiskisan kuudenneksi. Hän jäi kisan voittaneelle Kuntokonnien Antti Järvenpäälle vajaat parikymmentä minuuttia.

Risto Sirolan varmalta näyttänyt voitto sarjassa M75 kariutui maalissa, kun huomattiin, että hänen emit-korttinsa patteri oli loppunut kesken matkan ja osa leimauksista puuttui.
Voittoon sarjassa M65 ylsi Tuusulan Tallaajien Pauli Rautanen. Sarjassa M70 hopealle suunnisti Tallaajista Matti Espo ja pronssille Unto Tanttu. Lisäksi Tallaajista sarjassa M75 pronssille suunnisti Osmo Perkamo.