Kalle Valtosen maratonluistelu

Kalevan Kiertäjät menestyksekkäitä Oulunkylässä

Sunnuntaina luisteltiin Kalle Valtosen ratamaratonin luistelukilpailu, jonka yhteydessä jaettiin SM-mitaleja ikäryhmien parhaimmille. Kilpailut vietiin läpi haastavissa olosuhteissa. Lämpötila oli +2  astetta, vettä vihmoi navakan tuulen myötä. Rata oli kuitenkin suhteellisen hyvässä kunnossa.

Kalevan Kiertäjät olivat kisassa todella isolla joukolla mukana. Suurin osa noin 40 luistelijasta oli Kalevan Kiertäjiä. Kiertäjille tuli kisoista myös menestystä hienosti. Miesten yleisessä ja 40-vuotiaiden sarjassa matkana oli 30 km. Tällä matkalla kaikki 40-vuotiaiden SM-mitalit menivät kiertäjille. Voittoon luisteli yli Ossi Sippu ajalla 53.02. Toiseksi tuli Tomi Huttunen vajaa kolme minuuttia heikommalla ajalla. Kolmas oli Vesa Mursu. SM-kilpailun ulkopuolella luistellut Jouni Nurminen oli 30km matkan toiseksi nopein reilu minuutin Sippua hitaammalla ajalla.

20 km matkalla nopein oli Antero Kotijärvi. Toiseksi nopein Kirsi Korpijärvi ajalla 35.56. Samalla naisten Suomen Mestaruus meni Korpijärvelle lähes kahden minuutin erolla Tiia-Maria Rauttolaan. Pronssia luisteli Mirva Hilander. 50-vuotiaiden voittoon luisteli Ari Ilola ajalla 36.33. Ari Hiltunen varmisti Kalevan Kierroksen hallitukselle hopean. SM-kisan ulkopuolella luistellut Esa Pylvänen oli 50-vuotiaiden kolmanneksi nopein. 60-vuotiaiden hopeaa luisteli Kari Köninki. 60-vuotiaiden kolmanneksi nopein oli Sami Leinonen.

70-vuotiaiden SM-kultaan luisteli Juha Sameri ajalla 40.52. Samalla ajalla toiseksi tuli Aimo Väisänen.

Johanna Herranen luisteli SM-kisojen ulkopuolella naisten kolmanneksi nopeimman ajan 20 km matkalla.

Kalevan Kierroksen hallitus oli hyvin edustettuna Kalle Valtosen ratamaratonilla. Hiltunen, Lehtinen, Korpijärvi ja Ilola yhteisrintamassa vetovuorossa kärjessä.