Kalevan Kiertäjät menestyksekkäitä Kuopiossa

Finland Ice Marathonilla jaettiin SM-mitaleita

Kuopiossa luisteltiin Finland Ice Marathon 40. kerran. Tänä vuonna talvi on ollut pitkä, mutta lumisateet ovat vaikeuttaneet paljon jääradan tekoa. Kallaveden jäälle oli saatu 7,5 km rata tehtyä. Vielä kisaviikon alussa rata oli todella hyvässä kunnossa.

Kilpailuun lähti 470 osallistujaa 15 eri maasta. Kisa-aamun ensimmäisen startin kohdalla (100 km, klo 08:00 jäätilanne oli hyvä, ottaen huomioon lämmin sää ja tuuli. Tuuli (6-4 m/s) auttoi hieman radan jäätymistä. Jäälle oli nousut myös paikoittain vettä, johtuen lumimassasta, joka on kertynyt talven aikana. Päivän aikana olosuhteet kuitenkin heikkenivät todella paljon. Iltapäivästä rata pehmeni niin paljon, että keskeyttämisiä tuli todella paljon.

Kalevan Kierroksen luistelijat olivat mukana monella matkalla. 100 km matkalla Ossi Sippu oli jälleen kerran koko kisan nopein. Rankoista olosuhteista kertoo se, että Sipun viime vuoden voittoaika oli tunnin ja vartin kovempi kuin tämän vuoden aika. Ari Ilola oli kisan toiseksi nopein voittaen samalla 50-vuotiaiden SM-kultaa. Jouni Nurminen vei saman sarjan SM-hopeaa. Tero Haiko oli 100 km kaikista luistelijoista neljäs.

50 km kärkiluistelijoina Kirsi Korpijärvi, Matti Huttunen ja Jarkko Koponen.

50 km matkalla Kirsi Korpijärvi oli kaikista luistelijoista nopein. Samalla Korpijärvi vei 50-vuotiaiden naisten Suomen Mestaruuden.

Kirsi Korpijärvi oli 50 km luistelun nopein.

Naisten yleisen sarjan voittoon luisteli Mirva Hilander. SM-prossi meni Terhi Harjulalle. 50-vuotiaiden miesten Suomen Mestaruuteen luisteli Olli-Pekka Pohjola. Miesten yleisen sarjan SM-hopean nappasi Matti Huttunen.

Olli-Pekka Pohjola vei 50-vuotiaiden miesten suomen mestaruuden 5o km matkalla.