Kalevan Kiertäjät menestyivät SM-ratamaratonilla

Kalle Valtosen maratonluistelun kärkisijat kiertäjille

Helsingissä 12.1.2020 järjestetyssä Kalle Vatosen  maratonluistelussa Kalevan Kierroksella mukana olevat luistelijat osoittivat kovaa kuntoa jo alkutalvesta. Vaikka kierroksen luisteluun on aikaa vielä yli kuukausi, niin monella kiertäjällä tulostaso on jo nyt korkealla tasolla. Vaikka Kalle Valtosen luistelu oli Oulunkylän tekojäällä, niin kovaa mennään varmaan Kallaveden järven jäälläkin.

Olosuhteet Oulunkylässä olivat haasteelliset, sillä edellisenä yönä tuli vettä taivaan täydeltä. Ylimääräinen vesi saatiin kuitenkin kentältä kohtuulisen hyvin pois. Mutta luistelustadionilla pyörinyt tuuli oli vastainen molemmilla suorilla. Tämän vuoksi nopeimmat yhteislähdön luistelijat taivalsivat lähes koko matkan yhdessä letkassa.

Lukuunottamatta miesten yleisen sarjan 30 km matkaa, menivät kaikkien muiden sarjojen voitot kiertäjille. Alle 50 vuotiaiden matkana SM-ratamaratonilla oli 30 km. Siinä muutama kilometri ennen loppua erottui kärkinelikko Räsänen, Koponen, Sippu ja Hannula. Yleisen sarjan voittoon luisteli Niko Räsänen viimeisen kierrosen kirillä ajalla 55.51. Räsäselle sekunnin hävisi Jarkko Koponen.

Kilpailun voittaja Niko Räsänen

40-vuotiaiden voittaja Ossi Sippu jäi Koposelle sekunnin.

Ossi Sippu vetää kärkiletkaa hieman ennen maalia.

45-vuotiaiden voittaja Petteri Hannula tuli maaliin viisi sekunttia Sipun jälkeen.

Petteri Hannula ja Mikko Joensuu olivat 45-vuotiaiden nopeimmat.

Naisten yleisen sarjan matkana oli 20 km. Voiton tässä sarjassa vei Kirsi Korpijärvi ajalla 37.20 Korpijärven aika oli päivän nopein 20 km matkalla.

Samalla matkalla 50-vuotiaiden sarjassa Ari Ilola luisteli voittoon ajalla 37.21.

Ari Ilola valmistautumassa omaan luisteluunsa.

60-vuotiaiden voittoon riitti Kari Köningin aika 37.27.

Kari Köninki ja Jorma Pöyry palkintojenjaossa.

Jouko Peipinen kukisti 65-vuotiaiden sarjassa Aimo Väisäsen sekunnilla voittoajan ollessa 37.28.

Jouko Peipiselle kultaa ja Aimo Väisäselle hopeaa.