Kalevan Kierroksen suunnistus 2022

,

Järvenpää tämän vuoden Kalevan Kierroksen voittajaksi

 

Tämän vuoden suunnistus järjestettiin Jaalassa Harolan kylässä. Järjestelyistä vastasi Kuusankosken Urheiluseura. Karttana oli Venearovuorten kartta. Kiertäjien toiveesta kartta oli 1:7500 mittakaavassa, joka helpottaa kartan lukemista huomattavasti. Kisassa oli kolme eri lähtöä. Ensin matkaan lähtivät klo 9.00 nautiskelijat. Heillä oli väliaikalähtöön verrattuna enemmän aikaa ihastella maisemia ja silti ehtiä maaliin ennen tulospalvelun sulkeutumista. Tässä lähdössä kaikilla oli kuitenkin omat hajontansa ja he saivat kaikki suorituspisteiden lisäksi myös taulukkopisteitä, mikäli selvittivät radan hyväksytysti läpi.

9.15 lähti liikkeelle yhteislähtö, jossa kaikilla oli sama hajontarata. Tässä lähdössä oli tarkoituksena madaltaa kynnystä suunnistukseen osallistumiseen ja yhteistyötä tehden moni selvittikin ainakin ensimmäisen kartan hyväksytysti. Yhden kartan hyväksytty suorittaminen oli kriteeri suorituspisteen saamiseen. Klo 10.00 alkaen oli vuorossa väliaikalähdöt, jossa kolmen suunnistajaa lähetettiin matkaan minuutin välein.


Reitti oli noin 15km. Matka oli reilusti pidempi kuin viime vuonna, mutta maasto oli huomattavasti nopeampikulkuista Espoon maastoihin verrattuna. Suunnistus oli toteutettu kahdella kartan vaihdolla, jossa kaksi ensimmäistä karttaa olivat hieman alle 5 km ja viimeinen hieman yli 5km. Maasto oli enimmäkseen helppokulkuista mäntykangasta, jossa näkyvyys oli todella hyvä. Vihreää väriä ei rastiväleille ollut juurikaan tarjolla. Näin ollen kärki meni maastossa todella kovaa vauhtia. Voittoaika oli hieman päälle puolentoista tunnin.
Neljän kärki erottui selkeästi. Voittoon suunnisti Kuntokonnien Antti Järvenpää ajalla 1.33.46.

Toiseksi tuli Hauhon Sisun Aki Ylitalo reilun puolitoista minuuttia heikommalla ajalla.

Kolmanneksi sijoittui Kuntokonnien Toni Pikkarainen minuutin kakkoselle jääneenä.

Myös neljänneksi tullut Hauhon Sisun Jaakko Liukkala alitti 1.40 ajan. Seuraavaksi nopeimmilla meni sitten vartin verran pidempään rastien hakemiseen.

Naisten nopein oli KK Länsi-Uusimaata edustava 55-vuotiaiden sarjan Nina Ljungqvist-Sarparanta ajalla 2.24.58.

Kuusankosken Urheiluseuran Terhi Harjula suunnisti reitin toiseksi parhaalla ajalla 2.30.45.

Kolmas naisissa oli Kensuttarien Kirsi Korpijärvi ajalla 2.36.25.

Kokonaistilanteessa Järvenpää varmisti suunnistuksellaan myös tämän vuoden Kalevan Kierroksen voiton itselleen. Myös Pikkaraisen hyvä suunnistus riitti pitämään hänet toisena. Kolmanneksi nousi hyvän suunnistuksen vuoksi Liukkala.

Naisissa Korpijärvi otti jälleen kokonaisvoiton. Kuusankosken Urheiluseuran Mirva Hilanderin suunnistus riitti pitämään hänet kakkosena kuuden lajin jälkeen.

Hilanderin seurakaveri Harjula nousi hyvän suunnistuksen ansiosta tämän vuoden naisten sarjan kolmanneksi.

Joukkuekilpailussa voitto meni jälleen kerran Kuntokonnille. Hauhon Sisun joukkue nousi toiseksi hyvien suunnistustulosten johdosta ja KK Länsi-Uusimaan joukkue tuli kolmanneksi. Naisten joukkuekilpailussa Kuusankosken Urheiluseura vei voiton. Toiseksi tuli Vauhtivuokot ja kolmas oli KK Länsi-Uusimaan joukkue.