Kalevan Kierroksen suunnistus 2020

,

2020 Kalevan Kierroksen suunnistus

2020 Kalevan Kierros huipentui viimeiseen lajiin, joka oli tänä vuonna muutaman vuoden tauon jälkeen suunnistus. Alun perin suunnistus piti olla toukokuussa, mutta koronatilanteen vuoksi sitä ei voitu silloin järjestää. Kun monet muutkin suunnistustapahtumat siirtyivät keväältä syksyyn, niin sopivan viikonlopun löytäminen Kalevan Kierroksen suunnistukselle oli haasteellista.

Suunnistus järjestettiin Espoossa keskuspuistossa Puolarmaarin suunnistuskartalla. Sää oli vuodenaikaan nähden lämmin. Lämpötila oli hieman vajaa 10 astetta. Kalevan Kiertäjiä oli mukana hieman päälle 200. Kiertäjien lisäksi kisaan osallistui muutamia Kierroksen ulkopuolisia suunnistajia. Paljon polkuja sisältänyt kalliomaasto osoittautui monelle suunnistajalla hankalaksi maastoksi, sillä kisassa oli aika monta keskeyttänyttä.

Kuntokonnien Toni Pikkarainen oli Kalevan kiertäjistä nopein. Voittaja käytti vajaan 15 km suunnistukseen aikaa 1.39.47. Pikkaraisen oli toiseksi tullutta Kankaanpään Kalevankiertäjien Pyry Ilmarista vain 18 sekuntia nopeampi. Kolmanneksi nopeimmin rastit löysi Sveitsiläisten Pasi Romppainen ajallaan 1.48.11.

Naisten sarjassa nopein kiertäjä oli ollut Vauhtivuokkojen Riikka Kivelä ajallaan 2.27.47. Toiseksi sijoittui Laktaattiasidoosin Terhi Harjula ajalla 2.37.02. Kolmanneksi parhaimman ajan 2.38.04 kiertäjänaisista juoksi KK Länsi-Uusimaan Virpi Palmen.

Juoksun jälkeen johdossa ollut Kuntokonnien Ossi Sippu selvitti reitin ajassa 2.10.07. Aika ei ihan riittänyt Kalevan Kierroksen 2019 kokonaiskilpailun voittoon. Ennen viimeistä lajia toisena ollut Kuntokonnien Antti Järvenpää nousi suunnistuksen ansiosta kokonaiskilpailussa ohi Sipun. Järvenpään ajasta 1.50.24 saamat 943 pistettä nostivat hänet kymmenellä pisteellä kärkeen. Sippu tuli viiden lajin jälkeen toiseksi ja kolmanneksi nousi hyvän suunnistuksen ansiosta Toni Pikkarainen.

Naisten sarjassa ennen suunnistusta kärjessä ollut Kensuttarien Kirsi Korpijärvi suunnisti ajan 2.56.26. Aika riitti varmistamaan Korpijärven voiton kokonaiskilpailussa. Myös Kensuttaria edustava Ulla Yrjölä suunisti reitin aikaan 2.40.53. Yrjölän aika riitti nostamaan hänet tämän vuoden päättänen suunnistuksen jälkeen naisten sarjan toiselle sijalle. KK Länsi-Uusimaan Heli Hakala tuli tämän vuoden Kierroksella naisten sarjassa kolmanneksi.

Joukkuekilpailussa suunnistus ei muuttanut tilannetta. Voiton otti neljännen kerran peräkkäin Varkauden Kuntokonnat. Toiseksi tuli KK Länsi-Uusimaa ja kolmanneksi Lappeen Siniset.

Myös naisten joukkuekilpailussa järjestys ei vaihtunut viimeisen lajin jälkeen. Voiton vei KK Länsi-Uusimaan joukkue. Toiseksi sijoittui Kuusankosken Urheiluseura ennen kolmanneksi tullutta Vauhtivuokkoja.

Kierros jatkuu seuraavaksi vuosijuhlalla Tuusulassa marraskuun lopulla. Vuoden 2021 kierros alkaa viime vuoden tapaan luonnonjääluistelulla Kuopiossa 20.2.2021.