Kalevan Kierroksen pyöräily

,

Kalevan Kierroksen pyöräily 17.8.2019 Lemi

Lähtöpaikalla kiertäjät odottivat omaa vuoroaan jonossa.

Kalevan Kierroksen viidentenä lajina oleva pyöräily suoritettiin Lemillä Lappeenrannan Pyöräilijöiden järjestämässä kilpailussa. Sää oli lämmin, mutta iltapäivällä puuskittaisen kovaksi noussut etelätuuli heikensi hieman aikoja. Kierroksen pyöräily oli järjestetty kolme edellistä vuotta Iitissä kohtuullisen tasaisella reitillä. Nyt poljettu reitti oli pituudeltaan 10 km pitempi kuin viime vuonna ja mäkeäkin matkalle mahtui reilusti enemmän. Aika-ajona suoritetulle 76 km reitille lähti matkaan yli 300 polkijaa. Parhaimmat pyöräilijät polkivat matkan reilusti yli 40 km/h vauhtia, mutta suurimmalla osalla aikaa kului yli kaksi tuntia.

Hannu Manninen viimeisessä nousussa.

Kalevan Kiertäjistä paras pyöräilijä oli KK-Länsi-Uusimaan Hannu Manninen, jonka voittoaika oli 1.49.26. Samalla Manninen oli koko pyöräilyn nopein.

Juha Nyyssönen oli toiseksi nopein Kalevan Kiertäjä.

Toiseksi vauhdikkain kiertäjistä oli Viialan Virin Juha Nyyssönen ajalla 1.51.40, jolla irtosi mieten yleisen sarjan kakkostila.

Mika Tervalalla maantiepyöräkin kulkee todella kovaa.

Kolmanneksi nopeimman ajan, 1.55.08, kiertäjistä polki Suuntavaisto SK:n Mika Tervala, joka oli 50-vuotiaiden sarjan ylivoimainen voittoaika.

Heli Hakala piti naisista jälleen kerran kovinta vauhtia.

Naisten osalta kiertäjistä nopein oli ylivoimaisesti KK-Länsi-Uusimaan Heli Hakala ajalla 2.08.41, joka oli myös kaikkein nopein kaikista naispyöräilijöistä.

Elina Kilpeläinen lähdössä 76 km aika-ajopyöräilyyn

Toiseksi ajaneen Kuusankosken Urheiluseuran Elina Kilpeläinen aika oli 2.17.55.

Marjut Vainio voitti 50-vuotiaiden sarjan ja oli samalla kolmanneksi nopein kiertäjänaisista.

Kiertäjistä kolmanneksi sijoittunut KK Länsi Uusimaan Marjut Vainio käytti reittiin aikaa 2.20.36.

Hannu Manninen otti jo toisen lajivoiton Kalevan Kierroksella. 40-vuotiaiden nopeimpien palkintopallilla Markus Välimäki, Hannu Manninen ja Juha Lehtonen

Kalevan Kierroksen kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa Kuntokonnien Antti Järvenpää, jonka pyöräilyaika 1.58.36 riitti pitämään hänet johdossa viiden lajin jälkeen. Kiertäjistä seitsemänneksi nopein aika 1.57.32 riitti nostamaan Tuusulan Tallaajien Juha Lehtonen toiseksi 17 pisteen turvin. Kuntokonnien Ossi Sippu tippui kakkossijalta kolmanneksi, vaikka ajoi kohtuullisen ajan 2.00.35.

Ossi Sipun lähtökiihdytys.

Naisten sarjassa ennen viimeistä lajia johdossa jatkaa Elina Kilpeläinen. Pajulahden Kirsi Korpijärvi polki ajan 2.30.38 ja se riitti pitämään hänet toisena kokonaistilanteessa. Pajulahden Johanna Herranen on pyöräilyn jälkeen kolmantena.

Viimeiset sadat metrit edessä Kirsi Korpijärvellä.

Johanna Herrrasen aika 2.21.02 riitti neljänteen tilaan naisissa.

Viialan Viri keräsi eniten pisteitä pyöräilystä, vaikka Leppämäki oli soutukisoissa ja Välimäellä oli satulan kanssa hieman ongelmia.

Viialan Virin polkijat saavuttivat eniten pisteitä, mutta se ei riittänyt nostamaan heitä joukkuekisan kärkeen. Ennen juoksua johdossa jatkaa Kuntokonnien joukkue. Kolmantena jatkaa Tuusulan Tallaajien joukkue.

Elina Kilpeläisen hyvä pyöräily auttoi pitämään Kuusankosken Urheiluseuran naisten joukkuekilpailun johdossa. Palkintopallilla naisten yleisen sarjan kolme nopeinta Johanna Herranen, Elina Kilpeläinen ja Terhi Harjula.

Naisten joukkuekilpailussa Kuusankosken Urheiluseura jatkaa ylivoimaisessa pistejohdossa. Myös toisena oleva KK-Länsi-Uusimaan joukkue on reilusti edellä kolmantena olevaa Vauhtivuokkojen joukkuetta joukkuetta.

Kalevan Kierroksen viimeinen laji on tänä vuonna 21,1 km juoksu, joka suoritetaan Pääkaupunkijuoksun yhteydessä 29.9.

Kisan tulokset: Pyöräilyn tulokset