Kalevan Kierroksen juoksu 29.9.2019 Helsinki

,

Vuoden 2019 Kalevan Kierroksen päättävä juoksu oli viime vuoden tapaan Pääkaupunkijuoksu. Aamupäivällä keli näytti sateiselta ja vettä saatiin hetkittäin aika runsaasti. Juoksijoiden onneksi keli kuivui iltapäiväksi ja juoksun startattua 13:15 ei vettä enää tullut lainkaan.

Reitti ei ollut viime vuodesta muuttunut eli juoksijat etenivät valtaosin Helsingin Keskuspuiston kivituhkaisilla ulkoilureiteillä. Reitillä oli kolme suurempaa nousuosuutta: ensimmäinen heti alkukilometreillä, toinen noin kymmenen kilometrin kohdalla ja viimeinen muutama kilometri ennen maalia. Yleisesti reittiin ja rataprofiiliin on oltu tyytyväisiä.

Juoksuun oli ilmoittautunut 249 Kalevankiertäjää  tai haastejoukkueen jäsentä. Näistä 232 juoksijaa sai tuloksen. Viime vuonna tuloksen sai 14 juoksijaa vähemmän. Myös Kierroksen hyväksytysti suorittaneita oli tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna. Tämä on hyvä trendi, pidetään sitä yllä.

M60 voittokolmikko oli kalevankiertäjiä; 1. Pekka Pakkanen, 2. Kari Köninki ja 3. Hannu Sarvela

Kärjen sijoitusten osalta juoksu ei tuonut yllättäviä muutoksia. Antti Järvenpää oli taas suvereeni voittaja niin juoksussa kuin koko Kierroksella. Kierroksella toisena ollut Juha Lehtonen sai juoksussa pidettyä Toni Pikkaraisen riittävän lähellä, ettei Toni aivan saanut tarvittavaa sataa pistettä vaan jäi Kierroksella kolmanneksi.

Myös naisten Kierroksen kärki pysyi samana. Elina Kilpeläinen varmisti voittonsa kiertäjänaisten parhaalla juoksulla. Juoksun toiseksi tullut Riikka Kivelä ei noussut aivan terävimpään kärkeen. Juoksussa kolmanneksi tullut Kirsi Korpijärvi säilytti Kierroksen toisen sijansa ja juoksussa kahdeksanneksi tullut Johanna Herranen säilytti Kierroksen kolmannen sijansa.

Myöskin joukkuekilpailun kärki säilyi muuttumattomana. Joukkuekilpailun voitti odotetusti Kuntokonnien ykkönen, toiseksi tuli Viialan Viri / haijaa.fi ja kolmanneksi Tuusulan Tallaajien ykkösjoukkue. Naisten joukkuekilpailussa järjestys oli myös odotettu. Kärjen järjestys vaihtui niin, että Kuusankosken Urheiluseura voitti ja jätti viime vuoden voittajan, KK Länsi-Uusimaan ykkösjoukkueen toiseksi. Vauhtivuokot tulivat viime vuoden tapaan kolmanneksi.