Kalevan Kierroksen juoksu 2020

,

Antti Järvenpää nopein Kalevan Kiertäjä Pääkaupunkijuoksussa

 

Kalevan Kierroksen juoksuosuus suoritettiin kolmatta kertaa Pääkaupunkijuoksun yhteydessä. Matkana oli puolimaraton, jonka reitti kiersi Helsingin keskuspuiston ulkoilureittejä. Keli oli kesäisen lämmin; lämpöä lähtöhetkellä oli yli 20 astetta ja reitillä olleet kolme juottopaikkaa tulivat tarpeeseen.

Kiertäjiä oli mukana hieman vähemmän kuin viime vuonna. Mutta koronatilanne huomioon ottaen juoksutuloksen sai aika moni Kalevan Kiertäjä myös tänä vuonna.

Puolimaratonilla nopein Kalevan Kiertäjä oli kolmen edellisen vuoden tapaan Kuntokonnien Antti Järvenpää, jonka aika 1.19.23 jää viime vuoden voittoajasta kolme minuuttia. Toiseksi nopein kiertäjä oli Kankaanpään Kalevankiertäjien Pyry Ilmarinen, joka jäi voittajasta vain kuusi sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Air Systems Kajaanin Olli-Pekka Kailari kolmisen minuuttia kärkikaksikolle jääneenä.

Pääkaupunkijuoksun yleisen sarjan kolme nopeinta Sander Vaher, Antti Järvenpää ja Pyry Ilmarinen.

Naisten sarjassa nopeinta vauhtia piti tänä vuonna Laktaattiasidoosin Sanna Savikkonmaa.Voittoaika 2.39.28 oli toiseksi nopein kaikista Pääkaupunkijuoksun naisjuoksijoista.

Sanna Savikkonmaa loppusuoralla

Toiseksi kiertäjistä juoksi KK Länsi-Uusimaan Nina Ljungqvist-Sarparanta ajalla 1.41.12. Myös kolmas sija meni KK Länsi-Uusimaan joukkueelle, kun Heli Hakala hävisi kakkossijan minuutilla.

Nina Ljungqist-Sarparanta voitti naisten 50-vuotiaiden sarjan ja oli kolmannekis nopein nainen Pääkaupunkijuoksussa.

Kokonaiskilpailussa kärjen tilanne tasoittui melkoisesti juoksun jälkeen. Kärjessä jatkaa edelleen Kuntokonnien Ossi Sippu. Sipun aika 1.34.12 toi pisteitä sen verran, että neljän lajin jälkeen johtopisteet ovat 3674. Toiseksi nousi juoksun voiton tuomalla 1000 pisteellä Antti Järvenpää. Järvenpää on nyt reilut 80 pistettä jäljessä johtopaikkaa. Sippu on ollut viime vuosina 100 – 150 pistettä heikompi suunnistaja kuin Järvenpää. Voittotaistelusta voi tulla tiukka Kuntokonnien välinen mittelö, mikäli Järvenpää ei saa virheetöntä suoritusta aikaiseksi. Todennäköisesti kuitenkin lokakuun lopussa Kierroksella on sama voittaja kuin viime vuonnakin.

Voittotaisteluun muilla ei oikein ole enää mahdollisuuksia ilman kärkikaksikon ongelmia. Kolmantena ennen suunnistusta jatkaa Tuusulan Tallaajien Juha Lehtonen. Tosin ero neljänneksi nousseeseen KK Länsi-Uusimaan Tomi Huttuseen on niukkaakin niukempi 0,07 pistettä. Kolmossijasta taistelee käytännössä vielä myös seitsemäntenä ennen suunnistusta oleva Kuntokonnien Toni Pikkarainen.

Naisten sarjassa kokonaiskilpailussa jatkaa neljän lajin jälkeen Kensuttarien Kirsi Korpijärvi. Toiseksi nousi Heli Hakala. Hakala on 50 pistettä jäljessä kärkeä. Kolmantena on ennen suunnistusta Kensuttarien Ulla Yrjölä yhdeksän pistettä Hakalaa jäljessä.

Naisten joukkuekilpailussa KK Länsi-Uusimaan joukkue jatkaa kärjessä ennen viimeistä lajia. Johto on turvallisen tuntuinen sillä toisena oleva Kuusankosken Urheiluseura on jo 700 pistettä jäljessä. Kolmantena pyöräilyn jälkeen ollut Laktaattiasidoosin joukkue ei saanut kuin kaksi tulosta juoksusta ja tippui viidenneksi. Juoksun jälkeen kolmanneksi nousi Vauhtivuokojen joukkue, kun neljäntenä ollut Kensuttarien joukkue sai mukaan vain kolme juoksijaa.

Miesten joukkuekisassa Kuntokonnat jatkaa edelleen kärjessä. Toisena oleva KK Länsi-Uusimaan joukkue on vajaan 400 pisteen päässä. Lappeen Siniset ovat kolmantena ennen viimeistä lajia.

Kalevan Kierros jatkuu seuraavaksi suunnistuksella 31.10 Espoossa.