Kaipaako pyörä huoltoa?

Valmistautuminen KK pyöräilyyn

Vajaa kaksi viikkoa aikaa Kalevan Kierroksen pyöräilyyn. Enää ei ehdi oman pyöräilykunnon suhteen tehdä ihmeitä. Pohjakunto on se mikä se on ja ensi viikolla ei enää kannata kauhean raskaita lenkkejä enää ajaa. Muutama kevyempi lenkki matalammilla sykkeillä ja ehkäpä pari tiukempaa lyhyttä vetoa voisi olla ohjelmassa. Mutta jos pyöräilijän kunnolle ei ole oikein mitään enää tehtävissä, niin pyörän kunnolle on vielä paljonkin tehtävissä. Uutta pyörää ei ehkä tässä vaiheessa kannata ostaa ja kaupoissa toimitusajat uusille pyörille ovat sitä luokkaa, että saisiko sen edes ensi vuoden pyöräilyyn. Oma pyörä kannatta käydä läpi kunnolla ennen Kalevan Kierroksen pyöräilyä. Jos vaikka harjoituslenkit ovat jääneet väliin viime vuoden pyöräilyn jälkeen, niin kannattaa katsoa tämä video, jossa käydään pyörän huollon perusteet:

Mikäli pyörässä ilmenee vikoja, joita ei itse pysty tai osaa korjata, niin vielä on mahdollista saada aika johonkin pyöräkorjaamoon ensi viikon aikana. Useampana vuotena on Kalevan Kierroksen kärkipyöräilijöilläkin ollut ongelmia pyörän suhteen. Juuri ennen lähtöä ilmenneet ongelmat voivat pilata oma suorituksen tai ainakin nostaa verenpaineita ja sykkeitä turhan korkealle.

Tänään kannattaa vielä pumpata renkaisiin sen verran painetta kuin kisassakin on ja katsoa, onko huomenna suurin piirtein saman verran jäljellä paineita. Mikäli paineet laskevat tuntuvasti yön aikana, niin sitten kannattaa huomenna ryhtyä paikkaushommin tai renkaan vaihtoon. Ja mikäli otat mukaan kisaan vararenkaan, niin muistathan tarkistaa, että venttiilin pituus on vanteen korkeutta pidempi. Samalla voisi tarkistaa paikkarasian sisällön. Sieltä saisi löytyä pieni paikkoja ja liimaputkilo, joka ei ole kuivunut edellisenä talvena. Ja renkaat kannattaa katsoa hieman tarkemmin ja poistaa sieltä teräviä kiviä, jos sellaisia on renkaan pintaan tarttunut. Myös renkaan sivut kannattaa käydä läpi, ettei sisärengas paista mistään kohdasta ulkorenkaan alta. Vielä ehtii käydä kaupassa ostamassa uuden ulkorenkaan tarvittaessa.

Kun sisärengas pyrkii ulkorenkaasta pois, niin jossain vaiheessa on seurauksena rengasrikko ja matkateko jää siihen, sillä reitin varrella ei juurikaan ole mitään tehtävissä.

Pyörässä on paljon erilaisia ruuveja, joiden kireyden tarkistus on hyvin oleellinen osa pyöräilyyn valmistautumista. Muutamalla kuusiokoloavaimella voi käydä läpi kaikki pyörässä olevan ruuvit, jotta reitille ei tarvitse ottaa mukaan työkaluja.

Jos haluaa ajaa normaalilla ajoasennolla loppuun saakka, niin satulakulman säätö kannattaa tarkistaa ennen liikkeelle lähtöä

Ja tärkeintähän on ilmoittautua mukaan 12.8 mennessä, jotta olet mukana kisassa.