Hannu Manninen nousi Kalevan Kierroksen kärkeen

,

Kuva Touho Häkkinen

Hannu Manninen Kalevan Kierroksen hiihdon voittoon

Kalevan Kierroksen hiihto-osuus oli kolmatta kertaa Jyväskylässä. Jyväskylä Ski Marathonin yhteydessä käytyyn hiihtoon oli ilmoittautunut noin 280 kiertäjää. Kalevan Kierroksella oli vuorossa vapaan tyylin vuosi, jolloin vapaan tyylin hiihtäjien kerroin suosii luisteluhiihtäjiä. Näinollen suurin osa kiertäjistä oli ilmoittautunut vapaan lähtöön.

Perinteisen tyylin lähdössä oli mukana 55 kiertäjää. Miesten sarjassa perinteisen nopein oli Timo Eronen ajallaan 2:31 ja naisten sarjan nopein oli Johanna Kilpeläinen 3:07 ajalla.

Vapaan tyylin kisassa Kalevan Kiertäjistä nopeinta vauhtia piti Hannu Manninen. Mannisen aika oli jäisellä ladulla hiihdetyssä kisassa 2:02:45. Neljä edellistä Kalevan Kierroksen hiihtoa voittanut Markus Välimäki tuli toiseksi ajallaan 2:05:04. Kolmanneksi hiihti Ollipekka Kailari kaksi minuuttia Välimäkeä hitaammalla ajalla.

Naisten sarjassa Elina Kilpeläinen jatkoi voittosarjaansa hiihdon osalta hiihtämällä ajan 2:26:29. Toiseksi nopeimmin matkasta selvisi Kirsi Korpijärvi, jonka loppuaika 2:35:08 oli reilun minuutin parempi kuin kolmanneksi sijoittuneen Johanna Herrasen aika.

Kalevan Kierroksen kokonaistilanteessa KK-Länsi-Uusimaan Hannu Manninen siirtyi johtoon ohi luistelun voittaneen Kuntokonnien Antti Järvenpään. Järvenpään hiihtoaika 2:10 riitti pitämään hänet toisena. Kuntokonnien Ossi Sippu on kahden lajin jälkeen kolmantena ennen Viialan Virin Markus Välimäkeä.

Naisissa luistelun jälkeen johdossa ollut Pajulahden Kirsi Korpijärvi jatkaa kärjessä. Kuusankosken Urheiluseuran Elina Kilpeläinen nousi toiseksi ja Pajulahden Johanna Herranen on kolmantena hiihdon jälkeen.

Joukkuekilpailussa miesten sarjassa Kuntokonnien joukkue jatkaa kärjessä. Viialan Virin on toisena ennen KK-Länsi-Uusimaata. Naisten joukkuekisan kärkeen nousi Kuusankosken Urheiluseura. Toisena kahden lajin jälkeen on KK-Länsi-Uusimaa ja kolmantena Vauhtivuokot.

Kalevan Kierros jatkuu seuraavaksi suunnistuksella toukokuun lopulla 15 km suunnistuksella Mynämäellä tulevan Jukolan viestin maastoissa.