Hallituksen kokous 6/2020

Kalevan Kierros ry
Hallituksen kokous 6/2020
6.8.2020 klo 17.30, Skype

Paikalla:
Juha Nurmela, pj
Ari Ilola
Elina Hohde
Tuomas Seppälä
Toni Pikkarainen
Osmo Perkamo
Hannu Kröger
Tiiu Tuomi, sihteeri

1. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.38.
2. Todettiin kokous laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
3. Hyväksyttiin edellisten kokousten pöytäkirjat 26.3.2020 (4/2020) ja 12.5. (5/2020).
4. Keskusteltiin koronatilanteesta ja siitä, miten tilanne tulee vaikuttamaan loppuvuoden osakilpailuihin. Pyöräily, juoksu ja suunnistus tullaan tämän hetkisen tiedon valossa järjestämään ja niihin valmistaudutaan normaalisti. Kaikki lajit maksaneiden osalta, aiemman päätöksen mukaisesti, hyvitetään tämän vuoden maksut ensi vuonna (2021), jos he päättävät osakilpailuista koronatilanteen vuoksi jäädä pois. Jos pyöräilyssä tai suunnistuksessa riskiryhmäläinen toivoo aikaista tai myöhäistä lähtöaikaa kontakteja välttääkseen, niin toiveita pyritään täyttämään. Jos juoksussa pystytään turvallisesti ottamaan riskiryhmäläiset huomioon, niin se tehdään. Tuomas selvittää asiaa. Soudussa hyväksyttyjä omatoimisuorituksia on kyselty myös muihin lajeihin. Päätettiin, että tällä hetkellä omatoimisuorituksia ei oteta osakilpailuihin mukaan, mutta jos Suomen hallituksen suositukset jatkossa estävät jonkin tietyn riskiryhmän osallistumisen kilpailuun, hallitus voi jatkossa harkita niiden uudelleen käyttämistä.
5. Ari kävi läpi soudun palautteen. Kilpailun järjestelyitä, reittiä ja parkkipaikkoja kehuttiin, reittimerkinnät ja maali saivat heikompaa palautetta. Todettiin, että useat eri sarjat teettävät lähtölistojen tekemisessä edelleen paljon töitä. Päätettiin, että ensi vuonna vaadimme parempia reittimerkintöjä (vähintään 4 – 5 reittipoijua reitille) sekä maalin merkkaamista. Jos parannuksia ei pystytä tekemään, niin siirrämme kisan muualle. Kisan järjestäjä varaa numerojakoon ylimääräisiä äyskäreitä ja minigrip-pusseja (kännyköitä varten).
6. Pyöräilyn järjestelyt ovat aikataulussa ja Tiiu on ollut yhteydessä Lappeenrantaan. Aikaisempaa lähtöaikaa pyytäneiden osalta kysytään syytä. Syyn tulee olla ns. Painava (häät, yms). Tiiu laittaa Kiertäjän pyöräilystä ensi viikolla (10.-13.8.)
7. Juoksun osalta pyydetään järjestäjiltä parempaa aikataulutusta ja juomapisteiden tulee olla valmiina myös kun kärkijuoksijat tulee. Suunnistuksessa myös järjestelyt menossa. Todettiin, että omatoimista juomapistettä ei koronatilanteen vuoksi suositella.
8. Vuoden 2022 kilpailutukset, suunnistus: Hyvinkään Rasti vetäytyi tarjouskilpailusta, joten Kuusankosken Urheiluseuran tarjous on nyt ainoa. Hyväksyttiin Kuusankosken Urheiluseuran tarjous.
Vuoden 2022 kilpailutus, soutu: Yksi tarjous saatiin Keurusselän Soutajilta samaan paikkaan kuin aiemmin (Keuruu). Tarjouksesta keskustellaan Keurusselän Soutajien kanssa vielä.
Vuoden 2022 kilpailutus, pyöräily: Yhtään tarjousta ei ole vielä tullut. Tiiu kontaktoi muutaman seuran suoraan (Arin ehdottama triathlon-seura, Xtri Lahti, Joroisten Sporttiklubi, löytyykö Pääkaupunkiseudulta järjestäjää: IBDCycling, Teemu Ramsted, Porvoon Akilles).
9. Ohtun palvelimen siirtoprojekti ei ole edennyt, seuraava dl huhtikuun loppu 2021.
10. Koronatilanteen aiheuttamat tappiot ovat noin 5200 e (hiihdon peruuntuminen). Tappiot rahoitetaan aiempien vuosien ylijäämällä. Mikäli tappioita tulee lisää (jos juoksu ja suunnistus peruuntuu), niin asia on päätettävä uudestaan.
11. Markkinointi:
Luontoliikuntahaaste on saanut somessa jonkin verran julkaisuja. Haastetta tulisi pitää tapahtumissa esillä, jotta se leviäisi edelleen.
Vuoden 2021 esitettä ei ole vielä tehty. Päätettiin teettää alle A5-kokoinen, kaksipuoleinen esite, jonka takapuolella olisi ElectroFitin mainos (kysytään Simo-Viljamilta painokustannuksia). Pyritään saamaan se pyöräilyyn valmiiksi, mutta jos ei ehdi, niin juoksuun viimeistään.
Vuosikirjan tilanne: Osmolta on juttu tulossa, Arilta on juttuja tulossa. Lehtosen Jussilta on kysytty juttua LWC-kilpailusta. Todettiin, että suunnistuksen jutulla on kiire kilpailun jälkeen ja vuosikirja pitää olla pitkälle valmis jo ennen suunnistusta.
HRD ja Espoon rantamaraton expoihin pyritään osallistumaan edellisten vuosien tapaan.
12. Vuoden 2021 päivämäärät ovat:
Luistelu 20.2.
Hiihto 21.3.
Juoksu 29.5.
Soutu 3.7. (alustava)
Pyöräily 21.8.
Suunnistus 25.9.
13. Keskusteltiin vuosijuhlasta ja siitä, mikä kisa siihen sopisi. Päätettiin, että koska rogainingia on ollut monena vuonna ja koska suunnistus on melko lähellä, niin kisa voisi olla jotain muutakin. Hannu selvittää asiaa. Lisäksi selvitetään, voidaanko vuosijuhlan kustannuksista jostain nipistää pois tämän vuoden tappioiden kattamiseksi.
14. Seuraava kokous 15.9. Klo 17.30 alkaen. Jos tilanne sallii, niin kokous pidetään Sporttitalolla. Muussa tapauksessa Skypellä.
15. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20.30.

Juha Nurmela
Puheenjohtaja

Tiiu Tuomi
Sihteeri