Hallituksen ensimmäinen kokous livenä

Kalevan Kierroksen hallituksen kokous Nurmijärvellä

Tämän vuoden Kalevan Kierroksen hallitus on pitänyt tähän asti olleet kokouksensa etäyhteyksien avulla. Viikonloppuna oli aika tavata oikein kasvokkain ensimmäistä kertaa. Paikaksi valikoitui Nurmijärvellä oleva Kiljavan opisto. Siellä oli sopivan väljää tilaa kokoontua turvavälit huomioonottaen. Lauantai alkoi tutustumalla paikalliseen latuverkkoon, jota riittikin kovempaankiin hiihtotarpeeseen. Liikuntasuorituksen jälkeen pohdittiin Kalevan Kierroksen strategiaa tuleville vuosille. Miten saada lisää kiertäjiä mukaan Kierrokselle? Mistä löytyvät potentiaalisimmat uudet tulijat? Miten heidät saada tietoiseksi Kalevan Kierroksesta ja millä houkutuksilla heidät saadaan ilmoittautumaan? Uusien tavoitteiden mukaisia toimia tullaan näkemään jatkossa tiedottamisessa, Kalevan Kierroksen nettisivujen ulkoasussa sekä uusien kiertäjien houkuttelussa.

Sunnuntaina oli vuorossa hallituksen kokous. Kokouksessa käytiin läpi tämän vuoden tilannetta. Kierrokselle ilmoittautuneita ei ole vielä kovin montaa (noin 50), mutta koronatilanteen vuoksi määrä on oikeastaan ihan hyvä. Kun Kierroksen aloitus on siirtynyt hieman eteenpäin, niin nyt on hyvä aika houkutella lisää kuntoilijoita ja urheilijoita mukaan.

Luistelun osalta todettiin, että valmistelut tekojääluisteluun joulukuussa ovat käynnissä. Tarkempaa tietoa käytännön toimista julkaistaan hieman myöhemmin.

Honkavuoren hiihtokeskuksessa on olosuhteet hiihtoon kohdallaan.

Hiihdon osalta ollaan sellaisessa tilanteessa, että hiihdon järjestäminen lumitilanteen puolesta olisi mahdollista. Lunta on riittävästi koko reitin varrella. Mutta tämän hetken Avin määräykset ovat sellaiset, että kokoontumiset 300 hengen osalta eivät ole mahdollisia. Tämän kun lopulla tulee Avin seuraava päätös, joka todennäköisesti kattaa niin pitkän ajanjakson, että Helenan hiihto kuuluu sen piiriin. Vasta päätöksen jälkeen saadaan varmuus siitä, että voidaanko Helenan Hiihto järjestää. Hallitus oli sitä mieltä, että Kalevan Kierros ei voi lähteä kiertämään Avin määräyksiä kokoontumisrajoituksista erilaisten lisenssien käyttämisellä. Kiertäjien ikärakenne ja ympäri Suomea olevat asuinpaikat eivät anna mahdollisuutta turvalliseen hiihdon läpivientiin nykyisten määräysten perusteella. Mikäli Avi kieltää 300 hengen tapahtumien järjestämisen, niin myös tämän vuoden hiihto jää Kalevan Kierroksen osalta pois. Mutta mikäli Helenan Hiihdon järjestäminen on Avin määräyksen perusteella mahdollista, niin sitten hiihto on normalisti 21.3. Oli myös keskustelua siitä, että voitaisiinko hiihtoa siirtää sellaiseen ajankohtaan, että se olisi viranomaismääräysten puolesta mahdollista. Tätä mahdolisuutta ei ainakaan tässä vaiheessa haluttu käyttää. Tapahtuman siirto huhtikuulle tai marras-joulukuulle on hyvin hankala, sillä lumitilanne saattaa olla sellainen, että hiihtoa ei pystytä silloin järjestämään. Tämän vuoksi hiihdon järjestäjiltä ei lähdetty tällaisia vaihtoehtoja edes kysymään. Hallitus kokoontuu heti, kun Avin päätös tulee.

Muiden lajien osalta ei ollut mitään uutta.

Päätettiin tilata lisää Kalevan Kierros ulkoiluasuja. Seuraavassa Kiertäjässä tullaan kyselemään, onko kiertäjillä tarvetta uuden asun hankintaan.

Tällaisia asusteita ollaan tilaamassa kevään aikana. Onko sinulla tarvetta uudistaa omaa ulkoiluasuasi?