Kalevan Kierroksen hiihto 2024

Hannu Manninen jatkoi voittoputkeaan Kierroksen hiihdossa

Kalevan Kierroksen hiihto oli muutan vuoden tauon jälkeen Jyväskylässä. Jyväskylä Ski Marathonin yhteydessä hiihdettiin 50 km matkalla tämän vuoden hiihto-osuus. Tälle vuodelle oli kuitenkin tehty uudistuksia suorituspisteen ansaitsemisen suhteen. 10 ja 34 km matkoilta sai suorituspisteen, mutta ei taulukkopisteitä. Tätä uudistusta käyttikin aika moni kiertäjä. Yli 20 kiertäjää hiihti 10 km matkan.

Jyväskylän seudulla talvi on ollut runsasluminen ja maastossa olikin hienosti lunta . Keli pysyi koko päivän hyvänä. Yöllä oli muutama pakkasaste ja päivän aikanakaan ei menty plusasteille. Tuuli oli melko heikko koko päivän ajan. Aurinkokin näyttäytyi iltapäivästä vapaan tyylin hiihtäjille.

Hiihtäjiä eri matkoille oli ilmoittautunut yli 1200. Tämän vuoksi lähdöissä oli ruuhkaa, mutta matkan edetessä tilaa kyllä riitti.

Hannu Manninen maalissa Kalevan Kierroksen hiihdon voittajana. Kuva Touho Häkkinen

Vuosi 2024 oli perinteisen vuosi. Tämän vuoksi suurin osa kiertäjistä oli ilmoittautunut perinteisen 50 km matkalle. Kiertäjistä nopeimmin Vaajakoskelta Peurunkaan hiihti KK Länsi-Uusimaan Hannu Manninen. Manninen otti toisen osakilpailuvoittonsa ajalla 2.29.15. Toiseksi hiihtänyt Hauhon Sisun Jaakko Liukkala hävisi reilut neljä minuuttia voittajalle. Kolmas sija meni Kuntokonnien Toni Pikkaraiselle ajalla 2.40.31. Naisten nopein oli Kensuttarien Kirsi Korpijärvi ajalla 3.05.48. Toiseksi hiihti Korpijärven seurakaveri Anne Virtanen vajaa viisi minuuttia voittajaa hitaammalla ajalla. Kolmas oli Kuusankosken Hiihtoseuran Mirva Hilander ajalla 3.12.46.

Kirsin voittotuuletus maalissa. Kuva Touho Häkkinen

Vapaalla tyylillä 50 km matkalla nopein kiertäjä oli Lappeen Sinisten Timo Kohonen ajalla 2.35.10, jolla irtosi vasta 17 sija hiihdon pisteissä Naisissa 50 km vapaan tyylin kierroksen voitto meni Air Systems Kajaanin Ninni Mattilalle.

Kun katsotaan koko Ski Marathonin tuloksia, niin Korpijärvi voitti naisten 50-vuotiaiden perinteisen 50 km sarjan ja Anne Virtanen oli sarjan toinen. Saman matkan 60-vuotiaiden toiseksi hiihti Riikka Kaipia ja kolmanneksi tuli Marjut Vainio.

Hannu Manninen oli kolmas miesten 40-vuotiaiden sarjassa perinteisellä tyylillä. Miesten 60-vuotiaiden sarjassa Jorma Kuronen jäi neljänneksi vain 17 sekuntia kolmossijasta.

70-vuotiaiden perinteisen sarjan voiton nappasi Pekka Pakkanen. Toiseksi tässä sarjassa tuli Jaakko Pärssinen.

Vapaan tyylin 50 km kisassa 70-vuotiaiden sarjan kakkossijan vei Jouko Tyrkäs ja kolmossija meni Klaus Kuuselle. Naisten 50-vuotiaiden vapaan sarjassa Minna Selin tuli kolmanneksi ja 60 vuotiaiden sarjassa Nina Ljungqvist-Sarparanta tuli toiseksi.

10 km hiihtoon osallistui Kalevan Kierroksen vanhin kiertäjä Onni Siltala. Tänä vuonna 90 vuotta täyttävä Onni kiersi vaativan 10 km lenkin aikaan 1.15. Katso Hannu Saarisen juttu Onnin hiihdosta:

Mannisen voiton ansiosta hän jatkaa täysillä pisteillä johdossa kahden lajin jälkeen. Toni Pikkarainen nousi hiihdon jälkeen toiseksi ja Juha Prittinen jatkaa kolmantena.

Naisissa Korpijärvi vahvisti johtoasemaansa. Hilander jatkaa kolmantena ennen juoksua ja Ulla Yrjölä nousi kolmanneksi.

Joukkuekisassa KK Länsi-Uusimaan joukkue keräsi eniten pisteitä ja jatkaa kahden lajin jälkeen johdossa. Lappeen Siniset onnistuivat myös hyvin hiihdossa ja ovat toisena. Kolmanneksi nousi Hauhon Sisun joukkue.

Naisten joukkuekisassa Kuusankosken Urheiluseura johtaa ennen juoksua. Toiseksi nousi Kensuttarien joukkue ja kolmantena on KK Länsi-Uusimaan joukkue.